Tin Jedvaj (prvi desno)
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NA PUTU PREMA DOLJE

Loši dani za Vatrenog koji je srušio Španjolce: Veliki je misterij što se događa s njegovom karijerom...

U svom klubu nije u planovima trenera, ali nije otišao, prijeti mu ispdanje iz reprezentacije...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. listopad 2020. 19:19

I dok se nakon pobjede nad Švicarskom ore hvalospjevi na račun lijeve strane Dalićeve formacije, ta je utakmica opet pokazala da na desnoj strani Hrvatska ni približno nema toliku širinu.

Filip Uremović postaje sve ozbiljnija opcija za desni bok, odigrao je korektnu utakmicu u St. Gallenu, iako svi znaju da je igrač Rubina iz Kazanja primarno stoper i na toj poziciji gradi svoju karijeru. No, to što Uremović igra desni bok i postaje sve ozbiljnija opcija izbornika Dalića, a on tu priliku objeručke prihvaća, otvara i pitanje što se događa s Tinom Jedvajem.

Vidjelo se da Jedvaj, kad je ušao s klupe, nije pravi. Da mu, što se voli reći u nogometnom izričaju, nedostaju utakmice. Jedvaj, koji je u onoj utakmici protiv Španjolske, kad je zabio dva gola i donio pobjedu igrajući i lijevog beka, najavio da će biti svjetla budućnost reprezentacije, da njegovo vrijeme tek dolazi.

Međutim, dvije godine kasnije, Jedvaj postaje enigma, a njegova izdanja u reprezentaciji daleko su od te razine. Zapravo je vrlo nejasno što se dogodilo s Jedvajem zadnjih mjeseci. Dakle, prošlu je sezonu odigrao na posudbi u Augsburgu, odradio je u Bundesligi 31 utakmicu, bio je standardan, uglavnom na stoperskoj poziciji, uz nekoliko “izleta” na desni i lijevi bok.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

- Odlučio sam se na promjenu, jer smatram da više nema smisla da budem pričuva na pet pozicija. Želio sam igrati samo stopera i pokazati se u najboljem izdanju na svojoj prirodnoj poziciji - rekao je Jedvaj po dolasku u Augsburg, a tijekom svibnja, kad se Budnesliga budila poslije korona-stanke, pojavile su se u njemačkim medijima informacije kako će Augsburg otkupiti Jedvaja od Leverkusena za sedam milijuna eura.

Izgledalo je kao da je to već riješeno, da je to posao koji će zadovoljiti sve tri strane, oba kluba i Jedvaja. Jer, Leverkusen je želio kupiti Brazilca Emersona, “novog Danija Alvesa”, čovjeka koji može pokriti i desni bok i stoperske pozicije.

image
FRANCK FIFE

Međutim, tjedni su protjecali, Jedvaj se formalno vratio u Leverkusen, trenirao i čekao kako će sve završiti. Augsburg ga nije otkupio, Leverkusen nije doveo Emersona, već Santiaga Ariasa iz Atletica, desnog beka. Jedvaj je ostao, ali se onda opet spominjao odlazak. Posudba u Köln, zatim još neke opcije...

Međutim, prijelazni rok je završio, Jedvaj ostao u Leverkusenu, u kojemu ove sezone još nijednom nije zaigrao. Ne da nije zaigrao, nije bio niti na klupi, ni u jednom od tri susreta Bundeslige, čak niti u nacionalnom Kupu protiv niželigaša Nordestedta. Da stvar bude gora, Leverkusen je na startu lige upisao tri remija (0:0, 1:1 i 1:1), primio samo dva gola, pa obrana uopće nije problem. Štoviše, Peter Bosz, uključujući Jedvaja, ima sad na raspolaganju 10 obrambenih igrača! Što stopera, što bekova.

Zadnjih dana prijelaznog roka otišao je tek Grk Retsos, na posudbu u St. Etienne, Jedvaj je ostao. S nejasnom perspektivom.
Hoće li i klubu Tin Jedvaj dočekati bolje dane ili će i dalje biti bez minutaže? U svakom slučaju, ne promijeni li se nešto nabolje, jasno je da bi i u reprezentaciji mogao izgubiti mjesto, koliko god ta desna strana bila problematična.

Linker
20. travanj 2024 16:32