PAUL ELLIS Afp
TO JE PRAVI DEJO

Lovren ostao bez osmine finala: ‘Neću igrati zbog njega, dao mi je kratku loptu, ali opraštam mu...‘

Iskusni branič otvoreno o teškim trenucima: Nije bilo lako, pogotovo kad znaš da su te svi otpisali
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2021. 00:01

Posljednja utakmica skupine D Eura 2020 bila je posebno dramatična. Vatreni su prvi put svladali Škotsku, i to kad je najviše trebalo. Vlašić, Modrić i Perišić bili su strijelci čiji su golovi odveli Hrvatsku u osminu finala, McGregor nas je u prvome poluvremenu nakratko zabrinuo, no u konačnici s 3:1 Dalićevi su izabranici zauzeli drugo mjesto na tablici.

Iskusni 'vatreni' branič Dejan Lovren prokomentirao je atmosferu uoči i nakon slavlja:

"Nije bila neka atmosfera prije ovoga, ali skupili smo snage, odradili par razgovora između nas i kliknuli smo. Ovo će nam dignuti samopouzdanje i ovo je velika pobjeda za nas. Svaki je trenutak za nas bitan, pogotovo kad znaš da su te svi otpisali. Komentari nisu bili pozitivni, ali ja se s tim slažem, nismo bili na nivou. Međutim, nemojte nikad otpisati Hrvatsku!"

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Nažalost, zbog žutoga kartona propušta iduću utakmicu:

"Dečki koji su startali mogu biti zadovoljni, Juranović je recimo odlično odradio posao, osim što mi je dao kratku loptu zbog koje sam dobio žuti, ali sve ostalo je odradio kako treba, opraštam mu. Nikola (Vlašić) je također odradio sjajan posao. Čeka nas osmina finala, ali nećemo se zamarati kalkulacijama, imam vjeru u nas i bit će sve kako treba."

Linker
20. travanj 2024 09:46