GABRIEL BOUYS
VELIKA DILEMA

Lovrenov odlazak je nužan za Zlatka Dalića i Hrvatsku! U ovom prvaku imao bi pretplatu na prvih 11

Priča nije niti blizu kraja. Lovren je kazao da je zainteresiran, ali da još baš ništa nije gotovo.
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 26. srpanj 2020. 13:54

Fabrizio Romano definitivno je pouzdan čovjek. Kada on nešto objavi, u pravilo je to doista tako. No ovoga puta, njegovu ćemo informaciju uzeti sa zadrškom. Jer, ipak, možemo nazrijeti glavnog lika njegove priče. On se zove Dejan Lovren...


Talijanski novinar specijaliziran za transfere u petak je poslijepodne objavio da je, naime, hrvatski stoper na putu prema ruskom prvaku Zenitu, da bi trebao potpisati trogodišnji ugovor, a LIverpoolu bi slovu transfera pripalo oko 12 milijuna eura. Priča je to koja u osnovi ima rezona; 31-godišnji branič ove je sezone pao u drugi plan Jürgena Kloppa, a s obzirom da je nakon Lige prvaka lani ove sezone dohvatio i titulu naslova engleskog prvaka, doista se čini da je nakon šest godina vrijeme za neke nove izazove. Pogotovo jer se oni “kuhaju” još od prošlog ljeta.

image
PHIL NOBLE



Konačno, Lovrenu sigurno ne bi dramatično pala primanja, a u klubu koji se gotovo pa prošetao do svog šestog naslova prvaka, u konkurenciji vremešnog Branislava Ivanovića (36), Mammane, Osorija te Rakickog, definitivno bi imao pretplatu na početnu momčad. Konačno, momčad Rusa Sergeja Semaka ima zagarantirano mjesto u Ligi prvaka, lani se pojačala s Malcomom iz Barcelone i tamošnji informatori govore da je klub za razliku od ostalih kolosa, na stabilnim nogama. U prijevodu, financijski je bitno bogatiji od konkurencije. Liga, doduše, nije na razinama otprije pet i više godina, ali svejedno nudi dovoljno kvalitetne poticaje. A i, ruku na srce, Sankt Peterburg nije baš neki bezvezan grad. Dapače...



Međutim, koliko doznajemo, priča nije niti blizu kraja. Lovren je, naime, kazao da je zainteresiran, no dodao je da još baš ništa nije gotovo... Što u startu znači da se dvoumi. Nije, doduše, kazao decidirano “ne”, ali ponuda Zenita u trenutačnim okolnostima profesonalne karijere, nudi priliku za novi uzlet. Konačno, pred Lovrenom je još barem pet godina nogometa na visokom nivou. Ali, Lovrenu se ujedno i jako sviđa život u Liverpoolu, biti dio trijumfalne Liverpolove priče znači mu jako puno, kao i odnosi koje je stvorio sa Salahom i društvom, no ponajviše s Kloppom, što dokazuju i neke snimke s proslave naslova.


Lovrenu se, dakle, ne ide samo da bi se išlo. Financijski je bezbrižan, i dojma smo da je spreman i ostati u “redsima”; pa i pod cijenu da stalno postane treća ili četvrta stoperska opcija.


- Sezona je duga i ima dovoljno prilika - stalno ponavlja u medijskim istupima.


I zato je Zenit još uvijek na dugom štapu.

No, to i nije najbolja vijest za Zlatka Dalića. Da se Euro igrao ovoga ljeta, Lovrenova bi svježina (odigrao ukupno 1.190 minuta ove sezone) i bila od koristi, ali dvije uzastopne sezone “sidelinea” odrazile bi se na njegovu formu, reakcije, igru. I zato se u kontekstu reprezentacije čini nasušno potrebnim da šestica “redsa” ovoga ljeta promijeni sredinu.

Jer, konačno, dokazuju to i njegove igre, kako klupske tako i reprezentativne, Lovrenove se pozitivne karakteristike bruse samo kada je kontinuirano na terenu. Inače dolazi do padova koncentracije. Ne znamo, doduše, kako će teći razgovori na Anfieldu, ali smo sigurni da će i izbornik ovih dana nazvati Lovrena i sugerirati mu kraj jedne plodonosne ere njegove karijere.


Za njegov daljnji iskorak i dulji vijek trajanja, Zenit, ili neki drugi interesent te razine, čini se jedinim logičnim rješenjem...

Linker
24. travanj 2024 09:57