Lovro Majer je najavio susrete u DOhi

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VATRENI U DOHI

Lovro Majer rekao što misli o usporedbama s Modrićem: ‘Spreman sam, čak i ako treba igrati na desnom beku‘

Dominik Livaković i Lovro Majer su najavili susrete sa Slovenijom i Bugarskom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2022. 18:39

Hrvatska nogometna reprezentacija je stigla u Dohu gjde će u subotu i utorak igrati prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom. Susrete u koje Vatreni ulaze totalno rasterećeno su najavili Lovro Majer i Dominik Livaković. Majer kaže kako je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone.

"Jako sam zadovoljan svojom igrom u Francuskoj i individualnim i klupskim uspjesima. U Rennesu sam sretan, ali moram priznati da nisam očekivao tako brzu prilagodbu. Vjerovao sam da će biti dobro i otvoriti se, znao sam da je to dobra opcija, ali nisam očekivao da ću se prilagoditi tako brzo i uspješno", rekao je Majer u uvodu.

Mladog veznjaka često proglašavaju nasljednikom Luke Modrića s kojim ga i uspoređuju.

"Lijepo je čitati da me se uspoređuje s njim, ali ne treba stavljati taj pritisak nego izvući pozitivne stvari. Dalek je put do toga što je Luka napravio, ali je u svakom slučaju lijepo vidjeti da ljudi to cijene", kaže Majer.

Vatreni će protiv Slovenije i Bugarske isprobavati novi sustav.

"Bolje je imati više opcija. Što smo raznolikiji, to smo opasniji. Dobro je da se možemo prilagoditi protivniku. Nisam igrao često ovu formaciju, ali prilagodit ću se na što god treba. Sve mi je lakše igrati u reprezentaciji zbog napretka. Gledam kako konkurenciju okrenuti u svoju korist i učiti od tih igrača koji igraju na većem nivou od mene. Cilj je učiti i uživati. U svakom slučaju spreman sam na sve opcije, spreman sam preuzeti odgovornost, pa makar i na desnom beku", poručio je Majer.

Dominik Livaković je najavio osvetu Sloveniji.

"Izgubili smo prvu utakmicu u Sloveniji pa želimo pobijediti. Oni su nam odmah na početku unijeli dosta nervoze i napravili dosta problema. Idemo u svakoj utakmici na pobjedu, pa tako i u ovoj. Slovenija je dobra, imaju jednog od najboljih svjetskih golmana, a to je i moj Stojke. Imaju i sjajnog izbornika koji je radio fantastične stvari u Rijeci", kaže Livaković koji se osvrnuo i na novu formaciju koja je njemu ipak poznata iz Dinama:

"Dobro je imati više opcija i sustava. Mi u Dinamu to igramo već neko vrijeme. Dobro je što puno igrača igra u toj formaciji pa možemo ramijeniti informacije i pomagati si međusobno. Svjesni smo da su nam ovo pripreme i nećemo imati puno vremena. Jako je važno da se spremimo što bolje. Ovo nije samo team building. Jako mi je drago da Hrvatska ima puno kvalitetnih rezultata, a na kraju nam je najbitnije da imamo dobar rezultat i da Hrvatska pobjeđuje", zaključio je Livaković.

Linker
26. travanj 2024 08:16