Ralf Rangnick

 FRANCK FIFE Afp
HRABRA NAJAVA

‘Luka Modrić je najbolji igrač pobjednika Lige prvaka! Mi moramo igrati kao gepardi ili leopardi‘

‘Ne želim omalovažavati Ligu nacija, ali prije nekoliko godina to su bile prijateljske utakmice‘
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2022. 15:44

Moramo igrati hrabrije i kompaktnije nego protiv Francuske, kazao je izbornik austrijske nogometne reprezentacije Ralf Rangnick na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u zadnjem kolu natjecanja po skupinama Lige nacija.

"U posljednje dvije domaće utakmice u lipnju smo izgubili od Danske sa 1-2, a protiv Francuske smo igrali 1-1, a mogli smo i pobijediti. Prije nekoliko dana smo izgubili u Parizu, sada treba igrati hrabrije i kompaktnije nego protiv Francuske. Ne smijemo igrati kao "mačići", več kao gepardi ili leopardi," rekao je 64-godišnji stručnjak.

Nogometna reprezentacija Austrije borit će se protiv Hrvatske protiv ispadanja u niži rang natjecanja. Hrvatskoj su bodovi također važni, ali u borbi za plasman na Final Four.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Ako pogledate tri natjecanja, Svjetsko prvenstvo je Liga prvaka, Europsko prvenstvo je Europska liga, a Liga nacija je Liga konferencija. Ne želim omalovažavati Ligu nacija, ali prije nekoliko godina to su bile prijateljske utakmice", naglasio je Rangnick.

Njegova momčad ima četiri boda nakon pet utakmica u skupini s aktualnim svjetskim prvacima i doprvacima (Francuska, Hrvatska) i polufinalistima EURO-a (Danska).

"Da je netko to prije rekao, vjerojatno bismo to prihvatili", dodao je.

Prvi dvoboj u Osijeku, na Rangnickovom debiju na klupi, završio je pobjedom Austrije 3-0. No "Vatrenima" je tada nedostajao Ivan Perišić, a kapetan Luka Modrić u igru ​​je ušao tek nakon trećeg pogotka Austrijanaca. Ovoga puta veznjak Real Madrida trebao bi startati od prve minute.

"On nije samo običan igrač, već i najbolji igrač pobjednika Lige prvaka. To govori sve", rekao je austrijski izbornik.

Rangnick nije želio otkrivati sve karte. Naglasio je kako će odluka o tome hoće li nastupiti Modrićev klupski kolega David Alaba biti donesena na dan utakmice.

"Dobro se osjeća i stvarno želi igrati. Ali to ima smisla samo ako je 100 posto spremena."

Od prve minute zaigrat će i branič Lensa Kevin Danso, koji je bio suspendiran protiv Francuza, a na vratima će biti Heinz Lindner, a ne Patrick Pentz koji je branio na Stade de Franceu. neće biti niti ozlijeđenog Konrada Laimera.

Austrijski strateg je istaknuo kako su prioritet kvalifikacije za EURO.

"Glavni prioritet je odigrati najbolje što možemo u kvalifikacijama, a zatim dobru ulogu na Europskom prvenstvu. Želimo dalje razvijati momčad i napraviti važne korake kako bismo što bolje dočekali kvalifikacije za Europsko prvenstvo," zaključio je.

Linker
16. travanj 2024 15:24