VOJKO BASIC Cropix
SKROMNI ORŠIĆ

‘Ma sretan sam što sam uopće ovdje s takvim igračima! Gol? Možda nam je ostalo iz Dinama...‘

Dinamov napadač u redovima Vatrenih se osvrnuo na aktualne nogometne teme
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 23. rujan 2022. 11:38

Jutro nakon velike pobjede nad Danskom, kojom je Hrvatska odškrinula vrata završnice Lige nacija, Mislav Oršić podijelio je svoje dojmove s okupljenim novinarima pored maksimirskog stadiona.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Izuzev prvog poluvremena, Danci nisu imali velikih prilika. Zasluženo smo pobijedili, idemo krupnim koracima prema Final Fouru i nadam se da ćemo u Austriji dovršiti posao", rekao je Dinamov najbolji europski strijelac u povijesti.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li mu izbornik Dalić dati veću minutažu u Beču, pa možda ga i uvrstiti u udarnu postavu, Oršić je odgovorio:

"Ne, ne…nismo još došli do toga. Još nas sve boli poraz iz Osijeka gdje smo u prvom poluvremenu bili puno bolji od njih i na kraju izgubili 3:0. To je bilo stvarno nevjerojatno i nadam se da ćemo im sad vratiti za to."

Pobjednički gol na utakmici protiv Danaca produkt je kombinacije između Oršića, Petkovića i strijelca Majera. Je li to uvježbana kombinacija iz dana kad su zajedno igrali u "modrim" redovima?

"Pa da, možda nam je to ostalo još iz Dinama", odgovorio je uz osmijeh 29-godišnji Zagrepčanin.

Oršić je u igru ušao u 71. minuti utakmice umjesto Ivana Perišića. Kakva je situacija s novom zvijezdom Tottenhama, je li ozlijeđen?

"Mislim da nije ništa ozbiljno", odgovorio je Dinamov krilni igrač pa prokomentirao svoj status u Dalićevoj momčadi:

"Svatko u reprezentaciji ima svoju ulogu. Sretan sam što sam uopće ovdje s takvim igračima i u svakom trenutku, kad dobijem priliku, dat ću sve od sebe da pomognem reprezentaciji."

Je li bilo prepucavanja s klupskim kolegom Robertom Ljubičićem uoči utakmice s Austrijom?

"Ma nije, nije ha-ha…Ljubo je stvarno dobar dečko i ne voli takve stvari."

Osvrnuo se Oršić i na navodni problem u napadačkoj liniji.

"Teško je sada reći. Mislim da smo sve ove utakmice igrali jako dobro. Potpuno je svejedno padne li na utakmici jedan gol ili tri ako uzmemo tri boda. Stvarno smo sve ove utakmice, izuzev prve protiv Austrije, igrali jako dobro i u svakoj smo zasluženo pobijedili. Ako ćemo tako nastaviti igrati i na Svjetskom prvenstvu, mislim da se ne trebamo bojati da ćemo opet napraviti dobar rezultat."

Za kraj je prokomentirao atmosferu među "vatrenima"

"Atmosfera je dobra, na treninzima su svi nasmijani. Dobro se trenira i to se onda na kraju sve pokaže pobjedama na terenu", zaključio je.

Linker
18. travanj 2024 17:19