FRANCK FIFE Afp
POGLED SA STRANE

‘Ma uopće nema dileme, izbornik Zlatko Dalić je napravio dobar potez! Njega je morao povesti na Euro‘

Je li izbornik Zlatko Dalić povukao pravi potez što ozlijeđenog igrača vodi na Euro?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. lipanj 2021. 11:17

Dejan Lovren ikona je Vatrenih. Čovjek prebogatog nogometnog iskustva, srebrni iz Rusije, osvajač Lige prvaka je iznimno važan igrač nacionalne vrste, jedan od onih krucijalnih vođa, senator. Ipak, ozljeda ne pita tko je važan ili ne, tko je senator ili pak reprezentativac početnik. Lovren je ozlijeđen, ima problema. Je li izbornik Zlatko Dalić povukao pravi potez što rovitog Lovrena vodi na Euro?

- Vidite, ja sam isto prije jednog velikog natjecanja bio ozlijeđen, ali me je izbornik Mirko Jozić vodio na Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Igrač se vrlo brzo može oporaviti. Lovren može biti spreman već za drugu utakmicu protiv Češke ili treću protiv Škotske. Izbornik Zlatko Dalić u ovom trenutku je očito procijenio da mu je Lovren važan, pa tako planira da će mu on biti zdrav za drugu ili treću utakmicu. Teško mi je ovako u ovom trenutku govoriti o tome jer ne znam točno koliko je ta ozljeda ozbiljna, je li izlječiva, koliko je izlječiva... - kaže nam slavni hrvatski stoper Dario Šimić.

Kad smo ga pitali kako je on prošao na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, veli nam sljedeće...
- Već sam za prvu utakmicu bio na dispoziciji, ali treću sam igrao. Nažalost, ispali smo u skupini. Ja sam se zapravo oporavio netom prije prvenstva, deset dana ponekad je dosta za oporavak.

Pitali smo ga i kako gleda generalno na današnju Dalićevu vrstu? Je li na razini one iz 2018. godine koja je bila srebrna u Rusiji?
- Današnja reprezentacija ima odlične igrače. Naravno, svi znamo koji su se igrači oprostili, teško ih je nadoknaditi. Međutim, mi uvijek imamo jaku reprezentaciju koja može igrati protiv svakoga, te svakoga može pobijediti - zaključio je Šimić.

Bivši hrvatski reprezentativac, bivši član stručnog stožera Vatrenih, a danas trener Nikola Jurčević kaže ovako:
- Za Lovrena uopće nema dileme. Dalić je napravio pravi potez što ga bez obzira na ozljedu vodi na Euro. On je dugi niz godina stup naše obrane. Drugo bi bilo da se čeka tri-četiri igrača, bilo bi previše. S obzirom da nemamo previše stopera na koje izbornik može računati za prvi plan, potpuno mi je razumljiva varijanta da vodi Lovrena. A vjerojatno je u koordinaciji s medicinskom službom procijenjeno da bi on mogao biti spreman i vrlo brzo na raspolaganju. Lovren daje neku drugu dimenziju Vatrenima.

Kako on vidi naše šanse na Euru?
- Držim da i dalje imamo jako dobru reprezentaciju. Istina, došlo je do male smjene generacija, ali isto tako smo dobili mlade i kvalitetne igrače. Još uvijek imamo igrače u najboljim godinama, jedino je stariji Luka Modrić, ali on je fenomen koji igra kao mlad nogometaš i neprikosnoven je. Daleko je najvažniji igrač naše reprezentacije. Imamo snagu i kvalitetu za proći skupinu, a nakon toga će ovisiti o mnogim okolnostima, sreći, dobrom ili lošem danu. Mi smo uz Englesku favoriti skupine, a dalje će nam trebati jedno ludilo kao što nam se na pozitivan način dogodilo u Rusiji, makar su sada puno teža vremena i okolnosti s obzirom na pandemiju. Nadam se da će se kod nas probuditi ta iskra, tada smo najbolji i najjači - zaključio je Jurčević.

Linker
01. svibanj 2024 09:19