Artem Dzjuba

 ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
NE STIŽE NA POLJUD

Majstor koji ima šukerovski učinak neće igrati protiv Hrvatske, ali i dalje prati šefa na svakom koraku

Posrne li Rusija na Poljudu jedno od prvih pitanja novinara bit će usmjereno na Dzjubu...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. studeni 2021. 17:40

Artem Dzjuba najbolji je ruski nogometaš, centarfor koji je na svojim širokim leđima godinama nosio reprezentaciju. Dovoljno je reći da je u 55 utakmica za reprezentaciju zabio 30 golova uz 16 asistencija. Šukerovski učinak!

Stoga je jasno da je njegov dugogodišnji sukob s izbornikom Karpinom bio prava poslastica za ruske medije još od kolovoza kad je Karpin postao izbornik. Svima je bilo jasno da Dzjuba i Karpin ne mogu zajedno, samo je bilo pitanje kako će se stvari razvijati i tko će koga prvi "prekrižiti". Karpin Dzjubu nije zvao za prvo okupljanje jer "nije bio dovoljno dobar", za drugu akciju ga je pozvao, ali sad se Dzjuba "nije osjećao dovoljno dobro" pa je odbio poziv. Za Cipar i Poljud Karpin ga nije ni zvao, jer je u međuvremenu sa sjajnim rezultatima dobio kredit kod navijača i Rusija doista vjeruje da može u Katar. Čak i bez Dzjube.

image
ALEXEI DANICHEV Sputnik Via Afp

No, Dzjuba je tema koje se ruski izbornik ne može otarasiti. "Artem je odbio reprezentaciju. On nije ovdje. Basta!", poručio je Karpin novinarima u Rusiji. Nema presice na kojoj se ne postavi barem jedno pitanje o Dzjubi. I koliko god to već izgledalo naporno, svaka Karpinova riječ o Dzjubi donosi ogromnu čitanost na portalima.

Vatreni sigurno nemaju ništa protiv toga što Dzjuba nije u momčadi Rusije, jer je doista sjajan igrač. Visok i jak, a odličan tehničar, sjajnog osjećaja za igru. I rođeni golgeter. I Karpin na kraju dana jedno sigurno zna: Posrne li Rusija na Poljudu jedno od prvih pitanja novinara bit će usmjereno na Dzjubu...

Linker
25. travanj 2024 13:50