RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BEZ OKOLIŠANJA

‘Maltu treba ‘razvaliti‘, pokazati da smo sto puta bolji i točka. Zar ćemo se bojati takvih ekipa?‘

Jedan od najmlađih preuzeo je spremno obvezu i bez okolišanja kazao ono što se zamjećuje golim okom
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 30. ožujak 2021. 18:17

Teško je bilo naći sugovornika u hrvatskim redovima, što i ne čudi, situacija nije bajna, pitanja se gomilaju, a kvalifikacije još čekaju da dobiju onaj pravi, "vatreni" kontekst. Ipak, jedan od hrabrijih bio je Josip Brekalo.

Josipe, koliko je Slovenija ogolila naše trenutačno stanje?

- Poraz u Sloveniji možda i jest pokazatelj da ne igramo dobro u posljednjih godinu i pol dana. Nismo briljirali niti u Ligi nacija, ali svejedno, Slovenija nam je zabila gol iz kontre, a mi smo potom izgledali bezidejno. U tim ulogama, kada trebamo igrati protiv bunkera, očito je da nemamo rješenja... Dovoljno dobra rješenja. Možda i stoga što smo u posljednjih godinu i pol igrali protiv jakih koji nisu igrali u bunkeru, ali to nas ne opravdava, igrali smo loše...

Onda se i uvukao strah, toliko očigledan u posljednjih 15 minuta protiv Cipra.

- Kada stvari ne funkcioniraju, kad je lošija igra, i kada reprezentaciju ogrne neka lošija atmosfera, i mi to osjećamo, i onda više podsvjesno razmišljamo kako zadržati tih 1-0 i pobijediti. No to nije dobro, jasno da nije. Rješenja se moraju tražiti, moramo igrati bolje i pružati kvalitetnije igre od ove.

Premda je pitanje izbornika u ovom trenutku besmisleno, jer početak je kvalifikacija i najteže godine u "vatrenom" rasporedu, moramo vas pitati: stoji li momčad iza svoga šefa?

- Apsolutno, to uopće nije potrebno niti komentirati. Naravno da stojimo iza izbornika, uostalom, svi koji smo ovdje moramo stajati jedan iza drugoga i pronalaziti ta rješenja da Hrvatska bude bolja. I bit će.

Izbornik ističe i pitanje istih profila igrača, pa i činjenicu da ima pet igrača koji bi najrađe igrali svoju poziciju lijevog krila. Vi ste, pritom, stali i na desnog beka kada je trebalo...

- Spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji. Možda i imamo dosta sličnih igrača, ne samo na krilnim pozicijama, već i u veznom redu, što je i logično, jer smo mala država, mala baza, i jednostavno nemamo toliko veliku selekciju, raznovrsnost, poput najvećih reprezentacija.

Protiv Cipra dosta ste igrali leđima okrenutima golu, niste bili onako razigrani, svoji.

- Protivnik stane plitko, i nema tu velikog prostora da ostaneš sam jedan na jedan, suparnici te udvajaju, ali sve su to stvari u kojima treba gledati naprijed i tražiti bolje. No, osjećam se dobro, i spreman sam odgovoriti svim zahtjevima da i ja i momčad budemo bolji.

Slijedi Malta, slično će se postaviti kao i Cipar...

- Igrat će slično kao i Cipar, ali ako se trebamo bojati takvih ekipa, onda ne znam što bih kazao. Trebamo ih razvaliti i pokazati da smo stotinu puta bolji. Nema tu nikakve duboke analize, svjesni smo da mogu biti neugodni, ali na kraju dana, sve ovisi samo o nama.

Linker
26. travanj 2024 01:22