ALESSIO MORGESE/AFP/PROFIMEDIA Alessio Morgese/afp/profimedia
PREKINUO ŠUTNJU

Mandžukić napokon progovorio o Juveu i poslao poruku srpskoj zvijezdi: ‘Njemu mogu reći samo jednu stvar...‘

Bivši napadač Juventusa i sadašnji pomoćnik izbornika Dalića pristao je najaviti veliki derbi za Gazzettu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. studeni 2022. 12:55

Mario Mandžukić dao je intervju Gazzetti dello Sport uoči nedjeljnog derbija Juventusa i Intera koji se igra u Torinu u 20.45. Govorio je o svojim danima među Bijelo-crnima, ogledima s Interom koji su ga uvijek inspirirali, a dotaknuo se i reprezentacije u čijem je sada stožeru pomoćnik izbornika Zlatka Dalića.

- Uživam u svojoj ulozi u stožeru Hrvatske, često se smijem, ali i dalje ćete me vidjeti i u izdanju "Mister No Good" kako me nazvao onaj simpatični tip Evra... - kazao je između ostaloga te se osvrnuo na Marcela Brozovića koji se vraća nakon poduže stanke, a Svjetsko prvenstvo je pred vratima.

- Možda bih se više brinuo da je u pitanju netko drugi. Ovakvu ozljedu ne treba podcjenjivati, ali poznavajući njegov karakter i fizičke kvalitete, nemam straha. Bitno je da je Brozo ozdravio pa će svojih 12 kilometara istrčati i bez treninga...

Mandžukić je bio jedan od junaka scudetta osvojenog 2016. godine kada su imali manjak bodova za vodećim koji se prikazivao u dvoznamenkastoj cifri.

- Zaostajali smo 10 bodova… pa da, moguće je i to nadoknaditi! Ali ne ovisi o pojedinom igraču, već o cijeloj momčadi koja mora pokazati kolektivni duh i odlučnost u želji da se postigne cilj. Kad ste tako daleko, bitno je i što urade protivnici. Serie A je teška, svi će vjerojatno usput izgubiti bodove. Te 2015./16., kad smo bili u zaostatku, skupili smo se i svi zajedno odlučili preokrenuti stvar. Nisam sada u svlačionici pa ne mogu reći više. Povratak Pogbe i Chiese će pomoći, ali oni ne igraju sami.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kazao je kako je Juventus - Inter uvijek bila njegova utakmica, da i danas ne propušta susrete Stare dame.

- Stvarno mi se svidio taj izazov i što je veći dvoboj, to je veća moja ambicija za pobjedom.

Govorio je o problemu današnjeg Juventusa.

- Izvana nije lako procijeniti, ali u nogometu ništa ne traje vječno, čak je i Juveovoj dominaciji bilo suđeno da prije ili kasnije završi. Izgubio je nekoliko ključnih lidera, momaka koji su znali kako stalno pobjeđivati. Relativno je lako igrati sjajnu utakmicu, ali teško ju je ponavljati svaki tjedan, a to je ono što morate učiniti da biste osvojili scudetto. Juve još uvijek ima dosta kvalitete, no treba vremena da se izgradi momčad, karakter i steknu navike za naslov prvaka. Juve nije klub za svakoga. Siguran sam da će se prije ili kasnije vratiti na razinu koju navijači žele.

Kakav bi savjet dao Dušanu Vlahoviću?

- Jedino što mogu reći Vlahoviću je kako sam doživio utakmice s Interom - nisam razmišljao o postizanju golova, već o tome kako pobijediti. Mnogo je načina da se pomogne momčadi i Juveov uspjeh je na kraju jedini bitan.

Referirao se i na mlade - Fagioli, Miretti, Soulé...

- Reći ću formulu da budete dobri za Juve - vrijedno radite svaki dan, slušajte trenera, gledajte druge igrače u vašoj ulozi i učite od njih. Treba vremena, ne postaje se Chiellini u dvije utakmice čak i da imate sav talent ovoga svijeta.

Stao je u obranu trenera Maxa Allegrija:

- Ne čudi me što navijači kritiziraju trenera, tko god on bio, kada rezultati nisu dobri. To je priroda nogometa, nije važno što ste radili prije godinu, dvije ili pet godina. Ili čak prije pet tjedana. Jedino što je važno je kako je sada. Ali ne mislim da ti rezultati ovise o Allegriju, koji se pokazao kao izvrstan trener.

Na pitanje o Interovu centarforu Edinu Džeki ustvrdio je:

- Edin je vrhunski igrač i drago mi je što vidim da mu još uvijek ide jako dobro. Ako i dalje želi igrati i osjeća se dobro, nema razloga da prestane.

Linker
25. travanj 2024 15:00