ANDREAS SOLARO Afp
NA UDARU KRITIKA

Matić spustio Srbe na zemlju: ‘Od koga smo mi to uopće bolji? Hrvatska i Srbija se ne mogu ni usporediti‘

Mi nismo imali ni tri igrača na vrhunskom nivou, a Hrvati ih imaju 10, poručuje trofejni veznjak
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 21:13

Nemanja Matić jedan je od najuspješnijih aktivnih igrača Srbije, premda već duže vrijeme svojom odlukom ne igra za reprezentaciju.

Više ne predvodi vezni red ‘Orlova‘, ali polemizira o stanju nacionalne vrste, a u intervjuu za Arena Sport prokomentirao je nastup svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Mi sami sebi stvaramo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi za sebe pričamo da smo najbolji. Zašto? Od koga smo mi to uopće bolji? Malo su me kritizirali kad sam u jednom intervjuu rekao što mislim o usporedbi Srbije s Hrvatskom. Prije SP-a rekao sam da se te dvije nacije ne mogu usporediti jer mi nismo imali ni tri igrača na vrhunskom nivou, a Hrvati ih imaju 10 - poručio je bivši veznjak Chelseaja i Manchester Uniteda, a sada igra pod grbom Rome.

image

Nemanja Matić (desno) za vrijeme boravka u Chelseaju

WASAWAT LUKHARANG Nurphoto Via Afp

Potom je proširio analizu i zaključio da si Srbija postavlja prevelike ambicije, što on smatra neopravdanim.

- Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali igrali su u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni na to. Ne može netko tko igra u Torinu podnijeti isti pritisak kao Luka Modrić, koji konstantno osvaja trofeje i igra na vrhunskom nivou. Srbija pred velika natjecanja mora spustiti tenzije.

Matić je za kraj istaknuo Modrića kao veznjaka koji ga je potpuno impresionirao.

- Najbolji je igrač svijeta i tek kada završi karijeru ljudi će biti svjesni kakav je to igrač. Nekoliko puta igrao sam protiv njega, kod njega nema lufta, nema poteza koji Modrić radi bez krajnjeg cilja. Uvijek te natjera na grešku, uvijek zna što radi. Mi nemamo takvog igrača - zaključio je.

Matić je za reprezentaciju Srbije odigrao 48 utakmica i upisao dva pogotka. U karijeri je dosad podigao devet klupskih odličja u dresu Chelseaja, Man. Uniteda i Benfice.

Linker
28. travanj 2024 20:42