Marijan Budimir upisao je prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP

 VOJKO BASIC Cropix
VELIKO SLAVLJE

Mini Vatreni odigrali ludu utakmicu, pregazili protivnika i u zadnji čas izborili Europsko prvenstvo!

Nogometaši izbornika Marijana Budimira s visokih su 5:0 pobijedili u Portugalu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 14:04

Hrvatska reprezentacija U-17 koju vodi izbornik Marijan Budimir je pobjedom 5:0 nad Irskom osvojila drugo mjesto u skupini 5 Elitne runde kvalifikacija, te tako izborila odlazak na Europsko prvenstvo, koje se od 20. svibnja do 5. lipnja ove godine održava na Cipru.

Iako se uoči posljednjeg, 3. kola situacija činila vrlo teška, sve se u utorak u ovoj skupini odvilo u korist vrste izbornika Marijana Budimira. Uvjerljiva pobjeda nad Irskom i poraz Njemačke 2:3 od Portugala donijeli su drugo mjesto i četiri osvojena boda. Za plasman na završni turnir na Cipru bilo je potrebno biti među sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Iza Hrvatske će se u konačno poretku naći najmanje jedna selekcija, a to je Belgija s gol-razlikom -1. Hrvatska je završila s gol-razlikom +3.

Što se utakmice s Ircima tiče, bila je to uglavnom jednosmjerna ulica i od prve minute Budimirovi momci krenuli su u napade. Iako je cijelo vrijeme padala kiša, teren je bio dobar, a do vodstva je Hrvatska došla u 34. minuti iz kaznenog udarca. Moore je srušio Durdova, a s bijele točke je bio precizan Mislav Ćutuk, koji je zabio na isti način i dva gola u dvoboju s Njemačkoj. U posljednjim trenucima prvog dijela prednost je povećana, korner je izveo Ahmeti, a poentirao stoper Zebić.

U drugom dijelu Irci su dugo odolijevali, a onda slijedi furiozna završnica u kojoj Hrvatska postiže još tri gola, a u isto vrijeme Portugalci su dvaput poentirali protiv Njemačke i otišli na 3:1, što je bio i dodatni motiv. Marić je dvadesetak sekundi nakon ulaska u igru zabio odbijanac nakon udarca Vrzića, potom je desni bek Pajsar izborio kazneni udarac kojeg je opet sigurno realizirao Ćutuk, da bi u šestoj minuti sudačke nadoknade nakon kornera kojeg je izveo Baković, kapetan Ljubo Puljić bio najviši u skoku i glavom postigao peti pogodak za Hrvatsku.

Linker
17. svibanj 2024 08:10