Matija Frigan danas je zabio hat-trick

 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
SEDAM KOMADA

Mini-vatreni trijumfalno krenuli na put prema Euru, Riječanin zabio hat-trick, zaigrao i naš ‘Nijemac‘

Hrvatska U-19 reprezentacija do vrha je napunila mrežu Gibraltara na startu kvalifikacija.
Piše: HINA/Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2021. 13:51

HRVATSKA - GIBRALTAR 7:0 (Frigan 4', 45+1', 86', Špeljak 20', Stojković 30', Lisica 56', Ivanović 64')

HRVATSKA: Kolić - Lisica (od 63' Macolić), Bradarić, Šuver, Žilinski (od 79' Perković) - Brkljača (od 63' Ćubelić), Duvnjak (od 28' Krolo), Ivanović - Špeljak, Stojković (od 63' Pesch) - Frigan

GIBRALTAR: Victor - Azopardi, Thorne, Britto, Laguea (od 46' Busto) - McGrail (od 80' Rodriguez), Douah (od 73' Perera), Martin - Livingstone (od 46' Emrani), Wilson - Cawthorn (od 76' Soiza)

Hrvatska U-19 nogometna reprezentacija otvorila je nastup u kvalifikacijskoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine uvjerljivom pobjedom nad Gibraltarom od 7-0 u Karlovcu.

Izabranici Josipa Šimunića dominirali su od prve do zadnje minute i opravdali osjetnu razliku u kvaliteti dviju momčadi, a posebno nadahnut je bio napadač Orijenta 1919 Matija Frigan, koji je u trijumf Hrvatske ugradio hat-trick (4, 45, 86). Preostali strijelci bili su Karlo Špeljak (20), Luka Stojković (30), Mateo Lisica (56) i Franjo Ivanović (64).

U drugoj utakmici skupine 11 Armenija je u Lučkom svladala Škotsku 3-2.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Armenije 13. studenoga, također u Karlovcu od 12 sati.


TEKSTUALNI PRIJENOS:

90' Igrat će se sudačka nadoknada u trajanju od tri minute.

86' GOOOL! Sedmi pogodak Hrvatske! Macolić je ubacio s desne strane u peterac, a Frigan sada zabio hat-trick!

79' Pesch je nakon jednog pokušaja škarica zahvatio suparnika i za to dobio žuti karton, a u igri je sada Perković umjesto Žilinskog.

75' Bradarić sjajno puca glavom nakon slobodnog udarca s lijeve strane, odlazi ta lopta zamalo preko gola.

69' Malo smo, barem prividno, prikočili. No, je li ovih aktualnih 6:0 dovoljno za napumpati samopouzdanje za nastavak kvalifikacija?

64' GOOOOL! 6:0 za Hrvatsku! Krolo je pucao, lopta je odbijena, a nakon malo gužve zabio je Ivanović.

63' Tri promjene napravio je sada Josip Šimunić Izašli su Lisica, Stojković i Brkljača, a ušli Pesch, Macolić i Ćubelić.

61' Nova šansa za Frigana, opet je očišćeno s crte dok je Victor već bio savladan. Potpuna opsada gostujućeg gola još jednom... I šesti pada uskoro, po svemu sudeći.

56' GOOOOL! Lisica za 5:0. Novi pogodak Hrvatske, evo i "petarde" u Karlovcu. Prvi je to pogodak prvotimca Istre u reprezentativnom dresu.

55' Dobar Špeljakov ubačaj na kojeg je malo zakasnio Frigan! Gladan je napadač Rijeke golova, malo mu je sada nedostajalo za hat-trick.

53' Udarac Ivanovića očistila je gibraltarska obrana s gol-linije, odbila se lopta na šut Brkljače, no on nije bio precizan.

49' Ozbiljno su mini-vatreni do sada shvatili obvezu protiv Gibraltara, odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme. Rekli bismo, samo je pitanje vremena kada će gibraltarski vratar i peti puta po loptu u mrežu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Karlovcu.

>>> Armenija preokrenula i šokirala Škote!

U drugom susretu naše skupine koji se igrao s početkom od 11 sati u Lučkom, Armenija je nadigrala Škotsku rezultatom 3:2. Već je to samo po sebi svojevrsno iznenađenje, a pogotovo ako se u obzir uzme da su Škoti do 62. minute golovima Brooksa i Smitha vodili s 2:0. No, tada se Armenci bude i u razmaku od svega devet minuta preokreću rezultat. Hajrapetjan je zabio u 62. minuti, Minasjan u 64. i Serobjan u 71. za konačnih 3:2.

POLUVRIJEME: Eto, zabila je U-19 Hrvatska i taj četvrti pogodak do odlaska na veliki odmor u Karlovcu. Bit će ovo lagano odrađivanje posla u nastavku, gosti niti jednom nisu opasno zaprijetili vrataru Koliću.

45+1' GOOOOL! 4:0 za Hrvatsku. Drugi pogodak Frigana, sjajno je reagirao i glavom pospremio na asistenciju Žilinskog.

45' Umalo autogol! Lisica je ubacio s desne strane, a velikih poteškoća u hvatanju lopte imao je vratar Victor. Bio bi ovo jedan od bizarnijih autogolova da je lopta prošla gol-crtu...

Inače, igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

43' Prvo Brkljača, a onda i Ivanović pucaju pored gola. Žele naši mladići zabiti još jedan gol do poluvremena...

40' Ubačaj Žilinskog i nova dobra, sjajna prilika za Ivanovića koji ostaje zamalo neprecizan pred vratima Victora. Ostaje 3:0.

38' Sada i dva prekida utakmice u kraćem intervalu zbog ozljeada gibraltarskih igrača.

33' Dobili smo dva žuta kartona u kratkom vremenu. Najprije strijelac trećeg pogotka Stojković, a sada i Krolo koji je prije par minuta ušao u igru.

30' GOOOOL! Evo i trećeg našeg pogotka! Zabio je Luka Stojković.

30' U drugom susretu naše skupine koji se igra u Lučkom, Škotska je do prije nekoliko minuta vodila s 2:0, ali Armenija je izjednačila s dva brza pogotka.

28' Duvnjak ipak ne može nastaviti, umjesto njega ulazi Ivan Krolo, mladi igrač Hajduka.

26' Lakšu je ozljedu sada pretrpio Tomislav Duvnjak, ali trebalo bi s njime biti sve u redu.

23' Frigan! Evo i "škarica", ali neće biti novog pogotka strijelca prvog našeg gola. Lijepo je to Victor obranio.

20' GOOOOOL! Hrvatska vodi 2:0. Sjajno je čekao loptu Špeljak, prikrao se iza leđa čuvarima i glavom prebacio vratara Victora za udvostručenje vodstva.

18' Lisica! Bilo je to vrlo lijepo upućeno s desne strane, ali lopta odlazi tik uz vratnicu. Ostaje 1:0 za Gibraltar, čija je U-19 reprezentacija u zadnjih 10 službenih utakmica prije današnje primila čak - 81 pogodak!

16' Prvi pokušaj Gibraltara danas, probao je Martin iz velike daljine, Kolić je to lagano pokupio.

13' Opasan pokušaj Luke Stojkovića iz slobodnog udarca otišao je zamalo preko vrata.

10' Još uvijek je 1:0 za izabranike Josipa Šimunića, ali traje potpuna opsada gostujućeg gola.

7' Nakon prvog pogotka kojeg je zabio igrač Rijeke na posudbi u drugoligašu Orijentu, probali su sada kombinirati Lisica i Špeljak, no nije bilo opasnosti po goste.

4' GOOOOL! Vodi već Hrvatska! Matija Frigan ostao je zaboravljen na drugoj strani nakon dobrog ubačaja Žilinskog. Frigan nije imao težak zadatak.

12.00 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.


VIDEO-PRIJENOS UŽIVO:

Linker
27. travanj 2024 05:53