DAMIR KRAJAC/CROPIX
Dobili jako tešku skupinu

Mlada hrvatska reprezentacija saznala suparnike na Europskom prvenstvu! Evo što je odlučio ples kuglica

Hrvatska U21 reprezentacija se na Euro kvalificirala kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih momčadi
Piše: SN, HinaObjavljeno: 10. prosinac 2020. 15:29

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji, odlučio je ždrijeb koji je u petak održan u Nyonu.

Grupna faza U-21 Europskog prvenstva se održava pd 24. do 31. ožujka 2021., a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u nastavak natjecanja koje se igra od 31. svibnja do 6. lipnja 2021.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska te domaćini turnira Mađarska i Slovenija.

Šesnaest je reprezentacija na ždrijebu bilo podijeljeno u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da su domaćini turnira već od ranije znali u kojim će skupinama te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21 - Mađarska se nalazi na prvoj poziciji u Skupini A, dok se Slovenija nalazi na prvoj poziciji u Skupini B.

Utakmice unutar Skupina A i C bit će odigrane u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D, među kojima je Hrvatska, fazu skupina na Euru U-21 provesti u Sloveniji.

U skupini A su Mađrska, Njemačka, Rumunjska i Nizozemska, u skupini B su Rusija, Francuska, Island i Danska, a u skupini C Slovenija, Češka, branitelj naslova Španjolska te Italija.

Sve skupine na Euru U21

A: Rumunjska, Mađarska, Njemačka, Nizozemska
B: Slovenija, Češka, Italija, Španjolska
Grupa C: Island, Rusija, Danska, Francuska
Grupa D: Švicarska, Hrvatska, Portugal, Engleska

Linker
27. travanj 2024 02:23