ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ANALIZA STRUČNJAKA

‘Mlađi bi se morali više truditi, a ono što je on napravio je nedopustivo! Sretni smo što imamo Kramarića‘

Utakmicu protiv Bugarske analizirao je nekad sjajni nogometaš, Nikica Cukrov
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. ožujak 2022. 11:12

- Nisam baš bio oduševljen, ova momčad koja je startala protiv Bugara nije pokazala dovoljno želje, volje, zajedništva i htijenja. Olakotna im je okolnost što su prvi put igrali u ovom sastavu, ali kad se netko bori za mjesto u reprezentaciji, onda mora pokazati znatno više žara i želje, mora se taj dres natopiti litrama znoja! A to nisam vidio. K tome, bilo je očito da u prvom poluvremenu nismo imali lidera na terenu, svi su, kao, nešto radili, a ništa se nije napravilo - rekao je Cukrov i nastavio:

- Ulaskom Perišića i Kovačića ta je igra dobila svoje obrise, pojačalo se i htijenje. No, bilo je previše pogrešaka, nedopustivo je, primjerice, da Ćaleta Car dobije onakva dva žuta kartona. Nepotrebno i naivno, nije bio u situacijama da spašava svoja vrata, morao je u tim duelima biti mirniji, mudriji i koncentriraniji, morao je pravodobno reagirati.

image

Nikica Cukrov

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Cukrov je na kraju posebno istaknuo Kramarićevu genijalnost:

- Znamo njegove kvalitete i sretni smo što imamo takvog napadača, koji je sposoban riješiti utakmicu svojim sjajnim potezima. To je opet potvrdio i donio nam je pobjedu. A mlađi igrači, ponavljam, moraju pružiti kudikamo više, moraju se znatno više truditi žele li odjenuti dres s hrvatskim grbom - jasan je Cukrov.

image

Dražen Besek

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Besek o prijateljskim utakmicama

Ovako je Dražen Besek ocijenio hrvatsku turneju u Kataru:

- Rezultatski je to svakako bilo na dobroj razini, remi sa Slovenijom i pobjeda protiv Bugarske zaslužuju pozitivnu ocjenu. Dobili smo, nadalje, i uvid u mogućnosti nekih igrača koje smo isprobali, doznalo se tko može, a tko ne može odgovoriti reprezentativnim zahtjevima – rekao je Besek i nastavio:

- Konkretno, vidjelo se da nismo baš jaki na obrambenim pozicijama u ovom 3-5-2 sustavu. Iako to nisu bile natjecateljske utakmice, moglo se vidjeti dosta propusta na stoperskim pozicijama. Nije bilo gustoće, naši igrači nisu bili dobri u situacijama “jedan na jednoga”, nisu se dobro postavljali, pa je suparnik imao i previše prostora za napadačke akcije. I kad govorimo o tom sustavu igre, onda je izborniku Zlatku Daliću ostalo dosta otvorenih upita.

Jesu li ove dvije utakmice na kraju ispunile svoju svrhu?

- Načelno jesu, poglavito stoga jer su igrači bili zajedno nekoliko dana i sigurno se stvorilo dobro ozračje među njima. Uvjeren sam da je Katar našoj selekciji donio znatno više dobroga izvan terena, nego na njemu – smatra Dražen Besek.

Linker
03. svibanj 2024 23:33