DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KOMENTAR EX VATRENOG

‘Mladi igrači spuštaju noseve ako ih se ne stavi u prvu postavu, a najveći će problem nastati nakon Eura‘

Igrač s 28 nastupa za hrvatsku reprezentaciju komentira situaciju nakon poraza od Slovenije (1:0)
Piše: Jurica VranješObjavljeno: 26. ožujak 2021. 10:00

Komentar: Jurica Vranješ

Moramo biti zabrinuti za ove kvalifikacije, moramo biti zabrinuti za Euro, a ponajviše moramo biti zabrinuti za ono što slijedi nakon Eura. Jer, što će biti kad neće biti Luke Modrića? Mi nemamo igrača koji ga može zamijeniti, niti kao lidera momčadi, niti kao igrača. Što nam se trenutačno događa, zašto smo zaredali porazima, pa i protiv reprezentacije Slovenije, koja je ipak kvalitativno slabija?

Pa, nekako držim da je možda došlo do određenog narušavanja atmosfere u momčadi. Mladi igrači, ako ih izbornik ne stavi u udarnu postavu, noseve spuštaju dolje. To svakako ima utjecaj na kompletnu reprezentaciju, na njihov govor tijela. Velim, najveći problem će nastati nakon Eura, jer držim da će otići Modrić, vjerojatno i Dalić, Lovren, Vida i Perišić su već u godinama, doći će do smjene generacija, neće to ići tako lako.

image
Jurica Vranješ (desno)
PETER STEFFEN Dpa Picture-alliance Via Afp

Za ovaj Euro koji je pred nama predmnijevam da će ova generacija željeti ostaviti još neki trag nakon Rusije. Međutim, što ako krene loše, ako krene onako kako nismo planirali? Mi smo naviknuli na top rezultate, a sada ih nema. Situacija nije uopće idealna, upali smo u gubitničku seriju, a ima tu još jedan problem.

Svi nas gledaju kao finaliste Svjetskog prvenstva, svima smo crvena krpa. A najveći problem bit će ako se nećemo više plasirati ne velika natjecanja, onda bi se sve moglo raspasti.

Linker
24. travanj 2024 03:55