Ante Budimir
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
UPOZNAO PRAVOG MAESTRA

Modrić oduševio debitanta: ‘Dosad sam ga neuspješno lovio po terenu, a sad smo zajedno, uvijek me nađe!‘

‘Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu u reprezentaciji puno značilo i olakšalo posao‘
Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2020. 08:33

Iza Ante Budimira reprezentativni je debi za pamćenje. Napadač Osasune odigrao je protiv Švicarske tridesetak upečatljivih minuta i asistirao Pašaliću za pobjedonosni pogodak.

"Sretan sam i ponosan što mi se ukazala prilika zaigrati za Vatrene, pritom pobijediti i izravno sudjelovati u pobjedi. To je za mene ostvarenje sna," kazao je 29-godišnji napadač.

Komentirao je i činjenicu da je Hrvatska protiv Švicarske izgledala daleko bolje nego tijekom rujanskih utakmica s Francuskom i Portugalom:

"Svi su se igrači iz svojih klubova vratili s više treninga i minuta u nogama. Jednostavno, skupili smo glave i pokušali ostvariti sve izbornikove ideje. Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, a svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje. Ovo je u svakom slučaju bila dobra priprema za Švedsku i Francusku."

Budimir je u posljednjim minutama prijelaznog roka promijenio klub. Na kraju je dres Mallorce zamijenio onim Osasune.

"Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve. Probao sam dati maksimum i na kraju se isplatilo. Kako je biti na terenu s Modrićem, Perišićem i ostalim igračima koji su osvojili srebro u Rusiji? Super! Do sad sam samo imao priliku loviti Luku po terenu kad bismo igrali s Realom i nemoguće ga je bilo uhvatiti. A sad igramo zajedno, ja mu se nudim, a on me cijelo vrijeme vidi… A onda u igru uđe Perišić koji je prošle sezone s Bayernom osvojio “triplettu”… Dakle, prvi dojmovi su stvarno super. Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu puno značilo i olakšalo posao," naglasio je.

Oduševio se što je Hrvatska u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom, što je najbolja najava za skorašnje utakmice protiv Švedske i Francuske.

"Poseban je osjećaj igrati pred našim navijačima, igrali smo daleko od doma, a cijeli je stadion navijao za nas. Lijepo je to doživjeti," zaključio je Budimir.

image
Dario Melnjak
FABRICE COFFRINI

I branič hrvatske reprezentacije Dario Melnjak podijelio je svoja razmišljanja nakon prve pobjede protiv Švicarske.

"Iako je ovo bila prijateljska utakmica, bilo je vrlo važno ući u utakmice Lige nacija u pozitivnoj atmosferi. Premda smo prvi primili pogodak, nismo stali sa svojom igrom te smo izjednačili, a u drugom smo poluvremenu dominirali te zasluženo pobijedili. Izbornik je inzistirao na disciplini, kompaktnosti, odgovornosti i pridržavanju taktičkih smjernica. Vjerujem da smo to odradili", kazao je branič Rizespora.

"Cijela je momčad bila živa, Bradarić i ja dobro smo se nadopunjavali na lijevoj strani, pokrivali jedan drugoga i ispravljali si greške. On je još mlad, ali pokazuje veliku zrelost. Svaki me dan ugodno iznenađuje. No, ne smijemo sada previše razmišljati o Švicarskoj, treba ovim putem nastaviti dalje", dodao je.

U St. Gallenu su "Vatreni" napokon ponovno zaigrali pred navijačima, a podrške im s obzirom na broj hrvatskih obilježja nije nedostajalo.

"Već pri samom izlasku na zagrijavanje vidjeli smo da ćemo imati domaću atmosferu, što je potpuno drugačiji osjećaj u odnosu na posljednje mjesece i prazne tribine. Puno je ljepše i lakše igrati uz navijače i to će nam biti veliki plus u sljedeće dvije utakmice", najavio je Melnjak.

image
FABRICE COFFRINI

Pobjednički pogodak zabio je Mario Pašalić u 67. minuti, a bio mu je to prvijenac u hrvatskom dresu.

"Nakon dobrih igara u klubu napokon se i meni otvorilo u reprezentaciji. Drago mi je da sam golom dao doprinos našoj pobjedi. Također, uspjeli smo napokon dobiti Švicarsku", rekao je Pašalić.

"Napokon se pomalo vraćaju i navijači, a večeras smo se osjećali kao da igramo doma. Uspjeli smo isprati gorak okus nakon poraza u rujnu od Portugala (1-4) i Francuske (2-4) u Ligi nacija. Dobro je krenuti pobjedom u ovaj mini ciklus, a sada idemo ispraviti stvari u Ligi nacija", dodao je Pašalić.

Hrvatska reprezentacija se danas vraća u Zagreb gdje će se nastaviti pripremati za nastavak Lige nacija i utakmice protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

Linker
26. travanj 2024 21:14