Luka Modrić je protiv Francuske došao do 150. nastupa za Hrvatsku

 ANTE CIZMIC Cropix
KAKVA IMENA

Modrić u lovu na čudo! Već sada mu u leđa gleda niz velikana, a na Poljudu se izjednačio s njemačkom ikonom

Do kraja karijere kapetan Vatrenih bi mogao doći do četvrtog mjesta na ovoj listi Europljana
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2022. 09:33

Luka Modrić sinoć protiv Francuza definitivno nije odigrao najbolju utakmicu u karijeri, ali je došao do sjajnog jubileja - to je bio okrugli, 150. nastup Modrića za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Odigrao je sinoć hrvatski kapetan 79 minuta i opet imao nekoliko zapaženih poteza. Za svoju izvedbu je od Sportskih novosti dobio ocjenu 6,5, a naš izvjestitelj iz Splita je uz tu ocjenu dodao kratki opis: 'tehnički majstor, Maignan uskratio gol'.

image

Grafika: SofaScore za SN

SofaScore

Puno je zanimljivija bila činjenica da je Modrić sinoć upisao svoj 150. nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. On je već odavno rekorder po broju nastupa za Vatrene, još od trenutka kada je prestigao Darija Srnu koji je ostao na 134 nastupa. No, Modrić je s ovim jubilejem došao u probrano društvo nogometaša koji su upisali 150 nastupa za svoju državu.

U svijetu je samo 36 nogometaša imalo takav uspjeh, ali mi ćemo se ipak zadržati na europskim reprezentacijama jer one imaju sličan, ako ne i isti kalendar poput hrvatske. U takvom pregledu Modrić je tek 7. igrač koji ima najmanje 150 nastupa na nacionalnu selekciju.

Modrić je sinoćnjom utakmicom sustigao Lothara Matthausa koji je zastao na 150 nastupa, a sljedeća 'meta' mu je Martin Reim koji je za Estoniju nastupio 157 puta. Vjerojatno će prestići i Ikera Casillasa te Vitalijsa Astafjevsa koji imaju po 167 nastupa za Španjolsku, odnosno Latviju, ali prva tri mjesta se ipak čine nedostižna. Gianluigi Buffon je prikupio 176 nastupa za Italiju, Sergio Ramos je nastupio 180 puta za Španjolsku, a europski rekorder je Cristiano Ronaldo koji je do sada dres portugalske reprezentacije nosio 188 puta.

Linker
04. svibanj 2024 17:57