ANTE CIZMIC Cropix
KONKURENCIJA JE STRAŠNA

Mogla bi to biti jedna od najtežih odluka otkako je Dalić izbornik: Ukupno osam igrača za najviše pet mjesta!

Erlić zakuhao borbu, a Šutalo je istu dodatno zakomplicirao. Previše kandidata, što će izbornik odlučiti?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 15:31

Nakon Parkena Dalić je bio jasan "tri igrača su mi donijela glavobolju". Ali nije ostao sa neodređenom zamjenicom, jer "neki" su Erlić, Šutalo i Stanišić. Sva trojica su obrambeni, ali ovog puta fokusirat ćemo se na stopere. Najveće mozganje u izboru za Katar imat će Dalić na središnjoj obrambenoj poziciji, jer kako je Erlić odigrao dvije jake utakmice, sa svjetskim prvacima Francuzima i polufinalistima prošlogodišnjeg Eura Dancima, jasno je da se 24-ogodišnji Zadranin nameće kao ozbiljna opcija za Katar. Jer, dva susreta za Vatrene ovotjedni debitant odigrao je bez greške. Svi se u jednom slažu "kao da je sto godina sa Vatrenima".

image
LISELOTTE SABROE Afp

Odlično se snašao stoper Spezie i jasno je da ga Dalić mora uzeti u jako ozbiljnu kombinaciju. I ne samo njega, jer Josip Šutalo je kompletnu prošlu sezonu u Dinamu igrao na visokoj razini, a onda je i za njega stigao debi među Vatrenima. U istom tjednu, na iznimno jakim utakmicana, debitirali su dva stopera koji dosada nisu bili u igri za Katar. Ali, po svemu sudeći, Liga nacija mogla bi im promijeniti smjer karijere. Jer, delikatno je pitanje kako se Dalić odreći tog dvojca nakon izdanja sa Poljuda i Parkena?

Makar bili i u pričuvi za Katar kao četvrti i peti stoper. Ali, konkurencija je strašna. Najjača, sa najvećim dvojbama.

Petorica stopera trebala bi u Katar, jasno je pritom da su Gvardiol i Ćaleta-Car kontinuirano u prvom planu. Idemo dalje, imamo Lovrena i Vidu kao najjače Dalićeve adute u kategoriji "iskustvo". Doduše, Vida je u zadnje vrijeme sve češće na klupi, sjetimo se samo da je u tom statusu bio i u onoj odlučujućoj splitskoj utakmici sa Rusijom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Šest smo stopera već nabrojili u tri kategorije. Neprikosnoveni Gvardiol i Ćaleta-Car, iskusni Lovren i Vida, te obećavajući Erlić i Šutalo koji su pokazali na Parkenu da mogu rutinerski odigrati protiv vodeće momčadi skupine 1. Uz svih nabrojenih, u Dalićevom lipanjskom kadru je i Pongračić, u široj konkurenciji dulje vrijeme je i Škorić. Ukupno osam igrača za najviše pet mjesta. I sve bi bilo nekako očekivano da se ovog tjedna nisu ukazali debitanti. Zato Liga nacija postoji, da nam se pokažu Erlić (24) i Šutalo (22), dva igrača koji su najveći dobitnici lipanjske akcije Vatrenih. Što bi rekao Šutalo "da sam zamišljao, ne bi bolje ispalo". Zaista, za Erlića i Šutala nije moglo bolje krenuti, ali Dalića s pravo mora hvatati glavobolja kada pogleda kakav mu je roster središnjih braniča.

Linker
21. travanj 2024 20:06