Ivica Olić

 DAMIR KRAJAC Cropix
KALKULACIJE

Mogu li Olićevi Vatreni zaraditi direktni plasman na Euro? Dvije pobjede donose šansu, ali ne i garanciju

Dvije utakmice ostale su Hrvatskoj U21 do kraja kvalifikacija za Euro 2025
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. listopad 2024. 11:06

Dvije utakmice ostale su Hrvatskoj U21 do kraja kvalifikacija za Euro 2025. i njena situacija u skupini G poprilično je jasna. Ako Olićeva momčad očekivano svlada Andoru u petak, sigurno će potvrditi drugo mjesto u skupini ako u utorak ne izgubi od Grčke. Trijumfiraju li Grci, mladi Hrvati sigurno neće na Euro...

Pobjeda protiv Andore i remi s Grcima Hrvatskoj gotovo sigurno ne bi bili dovoljni da bude među tri najbolja drugoplasirana iz devet skupina te na taj način izbori direktni plasman na EP u Slovačkoj. No ako pobijedi i Andoru i Grčku, šansa bi se mogla otvoriti.

Na toj ljestvici drugoplasiranih Hrvatska bi imala 16 bodova (brisali bi se bodovi s posljednjom Andorom), što može, ali i ne mora biti dovoljno. Po tom pitanju puno jasnije bit će nakon petka kad je na rasporedu čak 14 kvalifikacijskih dvoboja. Možda se situacija rasplete tako da Hrvatskoj ni pobjeda nad Grcima neće biti dovoljna za mjesto među Top 3 drugoplasiranih, što znači da bi u tom koprivničkom dvoboju jedini imperativ pobjede imali gosti.

Linker
11. listopad 2024 18:29