CROPIX
PORAZ U ZADNJIM SEKUNDAMA

MOŽE LI SE U NOGOMETU DOGODITI GORA SITUACIJA? IZBORNIK HRVATSKE OGORČEN 'Meni je negdje zapisano u zvijezdama da u zadnjim trenucima gubim utakmice'

HRVATSKA U-19 Izbornik Ivan Gudelj nakon poraza od Njemačke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. ožujak 2019. 15:54

Kad primiš pogodak u devedesetoj i kad zbog toga po svemu sudeći ostaneš bez Europskog prvenstva, a još si domaćin turnira, onda jednostavno moraš biti ‘u banani’.

Eto, baš se to našoj selekciji U-19 koju vodi izbornik Ivan Gudelj dogodilo protiv Njemačke. A još je gore, zapravo za plakati, kad kasnije u analizi vidiš da je sudac samo malo prije tog pogotka mogao pokazati na ‘kreč’ kad je bio oboren Dinamovac Leon Šipoš.

Suze će poteći još jače kad malo odvrtiš snimku prvog poluvremena, pa kad vidiš da je David Čolina bio u sjajnoj prilici, lopta je za nekoliko centimetara, za ‘konjski vrat’, prošla pored njemačke vratnice, a potom u sljedećoj akciji, opet u zadnjim minutama, primaš pogodak. Previše je to nesreće za jednu utakmicu protiv tako kvalitetnog suparnika, ali, naravno, nije sve niti u nesreći, nešto je i u znanju, naši mladi dečki primili su oba pogotka nakon vezanih grešaka.

Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

- Meni je negdje zapisano u zvijezdama da tako u zadnjim trenucima gubim utakmice... Nažalost, nije to prvi put.

To nam je rekao izbornik Gudelj, dugogodišnji izbornik raznih naših mladih selekcija. Naravno da je razočaran, jer njegova selekcija je igrala stvarno dobro. Ova njemačka reprezentacija je u samom europskom vrhu, a da je “grah drukčije pao”, mogla je i ona pasti. No, nije, na koncu to je uvijek tako, pobjednik je - zasluženi pobjednik.

Remi realan

Dao je pogodak više, iskoristio je svoje prigode, ti svoje nisi i “piši kući propalo”.

- Realno bi bilo da je završilo neodlučeno. Imali su i Nijemci šanse, ali i mi tri-četiri sjajne situacije. Nismo zaslužili poraz, ali nema ništa od te priče da je moglo biti ovako ili onako. Žao mi je, baš mi je jako žao. Ova generacija se počela dizati i napredovati, nažalost, to nismo i rezultatski potvrdili. Ali ja u ove dečke uvijek vjerujem. Dugo sam izbornik, a prvi put sam u kvalifikacijskom ciklusu igrao s Njemačkom koja je bila oslobođena prvog kruga natjecanja, jer je uz Portugal najbolja reprezentacija Europe u ovom uzrastu - kaže Gudelj.

Problem ovakvih kvalifikacija jest taj što samo pobjednik odlazi na Euro. A teško je vjerovati da bi Mađari ili Norvežani mogli zaskočiti Nijemce, pa da Hrvatima otvore put koji im je zatvorio taj prokleti pogodak u zadnjoj minuti.

- U nogometu je sve moguće. Mi se pripremamo za sljedeće dvije utakmice koje želimo pobijediti. Želimo podići dečke iz ove situacije. Hoćemo se rehabilitirati, te s pobjedama protiv Mađarske i Norveške završiti priču. Svaki poraz je težak, a pogotovo kad ga doživiš na ovakav način. No, nema kukanja, idemo dalje. Teško je vjerovati da će Nijemci propustiti plasman na Euro, ali nogomet je nepredvidljiva igra - zaključio je Gudelj.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 16:52