Na utakmici će danas biti i predsjednik Zoran Milanović

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BOGAT POPIS UZVANIKA

Na sraz s Rusima stigao Milanović, dolazi niz legendi, policija izdala važnu obavijest

Navijača će biti iz čitavog svijeta, a među njima i brojni poznati iz javnog života.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2021. 11:17

Više od 30 tisuća duša bit će danas na Poljudu uz hrvatske nogometne reprezentativce koji će se u okršaju s Rusijom boriti za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Samo pobjeda vodi Vatrene na Mundijal, na obranu svjetskog srebra bez nervoze koju bi nam donijele teške dodatne kvalifikacije u ožujku 2022.

Stadion u Splitu već odavno je rasprodan, a na njemu će se danas naći i brojna poznata, slavna imena iz hrvatskog sportskog, ali i političkog, kulturnog i inog života.

Od nogometnih su asova svoj dolazak najavili Danijel Subašić i Ivan Strinić, dečki koji su nas u ljeto 2018. godine uveseljavali svojim partijama na prethodnom SP-u u Rusiji. Poseban gost HNS-a bit će Ivan Rakitić, a stižu i Igor Štimac, odnosno Tonči Gabrić, sudionici brojnih uspjeha hrvatske reprezentacije kroz devedesete godine prošlog stoljeća.

Nesumnljivo je, bit će tu još mnoštvo znanih lica, a dodajmo da će utakmici prisustvovati i Predsjednik RH, Zoran Milanović.

Inače, u Splitu se, kao što možete pratiti u ovome tekstu, od ranog jutra pjeva i navija, rijeka navijača preplavila je gradske ulice, a oko 12.30 sati trebao bi krenuti i veliki navijački korteo s Rive prema Poljudu.


Važno priopćenje izdala je i Policija, uoči današnjeg dvoboja. U njemu stoji kako se na Poljud neće moći ući s kišobranima. Prenosimo ga u cijelosti:

"Obzirom da trenutačno vrijeme u Splitu i vremensku prognozu, još jednom upozoravamo posjetitelje današnjeg javnog okupljanja da neće biti moguće na stadion unijeti kišobrane. Savjetujemo posjetitelje da ponesu kabanicu kao zaštitu od moguće kiše.

Još jednom podsjećamo što je sve zabranjeno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima:

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 12:00 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu dovoljno rano, kako bi nakon provedbe sigurnosnih procedura mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion i zauzeti svoja mjesta označena na ulaznici.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Zahvaljujemo na suradnji - stoji u priopćenju PU Splitsko-dalmatinske.

Linker
16. travanj 2024 23:46