Luka Sučić
 JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NOVI WUNDERKIND

Na vrata Vatrenih kuca golemi talent: ‘Uskoro će debitirati, ali dvojicu sličnih mogli bi izgubiti!‘

Buduća zijezda za Hrvatsku će zaigrati u ožujku, imat ćemo ga priliku vidjeti na našem terenu!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2021. 14:25

U SuperSportske podcastu ovoga smo tjedna ugostili Josipa Šimunića, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i aktualnog izbornika U-19 nacionalne vrste.

Kao izbornik u mlađoj uzrasnoj kategoriji pri HNS-u, Šimunić je jedan od najrelevantnijih sugovornika kada je riječ o razvoju naših nogometaša u zemlji, ali i dijaspori iz koje smo godinama crpili velike talente.

Ako je vjerovati Šimuniću, hrvatski nogomet bi i u skoroj budućnosti trebao dobiti novu snagu povratkom sportaša u matičnu zemlju. Prije svih, pozornost privlači Luka Sučić koji je već pokucao na vrata prve momčadi Red Bull Salzburga. Je li on "taj", je li on igrač o kojem će se jednom pričati kao što se sada priča o Šimuniću, igraču koji je stigao iz Australije?

- Ja sam mišljenja da će, ako ostane zdrav, Sučić vrlo brzo biti dio A-reprezentacije! Ima takvih još - koliko hoćeš! Jedan dečko u Njemačkoj, Igor Matanović... Dečko je 2003. godište, visok je 195 i već igra za prvu momčad St. Paulija. To je nevjerojatno... Ima u Stuttgartu jedan dečko također, Jakov Šuver, 2003. godište. No, i Matanović i Šuver već igraju za njemačke mlade reprezentacije.

Hoćemo li ih moći "dobiti"?

- Ne znam, ali ako netko ima žeju, to je sve što moraš imati. Ako imaš želju, dobit ćeš priliku. Možda ćeš morati malo duže čekati, ali dobit ćeš je. Ako netko kalkulira, onda to znači da mu nije srce u tome. Onda je to više poslovni potez nego nešto što ti ide na čast - rekao je Šimunić.

Cijeli SuperSportske podcast #21 pogledajte u nastavku:

Linker
23. travanj 2024 12:19