Robert Belošević
ANKETA: ŠTO VI MISLITE?

NAJVEĆI OPTIMIST U CIJELOJ HRVATSKOJ BRILJIRA 'Nitko na svijetu nije bolji od Hrvatske! Ni Brazil, ni Njemačka... nitko se ne može komparirati s nama'

Na čemu zasnivam optimizam? Kakvo je to pitanje? Na tome što imamo najbolju reprezentaciju na svijetu, “briljira” Ćiro
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 12. lipanj 2018. 22:24

Ima točno punih 20 godina otkad je Ćiro Blažević, baš u isto ovo doba godine, poveo svoje “legionare” Šukera, Bobana, Prosinečkog, Jarnija, Štimca i ostale u Francusku gdje je ostvario najveći podvig hrvatskog nogometa i osvojio broncu.

Na ispraćaju Zlatka Dalića i njegovih izabranika u Rusiju, konkretnije na dodjeli “Trofeja nogometaš” Luki Modriću, “trener svih trenera” ponovio je svoje uvjerenje da će reprezentacija dogurati do završnice u Moskvi, baš kao što je to on 1998. u Parizu.

- Veliki sam optimist i to s pokrićem. Gotovo sam siguran da će Hrvatska uskoro ‘eksplodirati’ od oduševljenja. Imamo u momčadi nekoliko nogometnih virtuoza, imamo izvanserijsku momčad.

Smije li Dalić sanjati reprizu 1998?

- Smije i mora, on može i dalje nego što smo mi otišli. Na čemu zasnivam optimizam?! Kakvo je to pitanje?! Na tome što imamo najbolju reprezentaciju na svijetu. Ni Argentina, Brazil, Francuska, Njemačka...nitko se ne može komparirati s nama. Čiji to igrači igraju u Realu, Barceloni, Juventusu...? Koncentrat talenta najveći je baš u našoj reprezentaciji, najbolji igrači na svijetu igraju u hrvatskoj reprezentaciji. Na svakoj smo poziciji toliko jaki da ni pred kime ne možemo “skidati gaće”.

Stari dobri Ćiro, nepopravljivi optimist. No, prvo treba proći skupinu, koji je suparnik najteži?

- Prva utakmica, uvijek je tako (Nigerija, nap. p.). Ta će biti najteža, no uvjeren sam da ćemo pobijediti i onda nakon toga preko Messija i Argentine idemo po prvo mjesto...

Prvo mejsto u skupini D - da se izbjegne Ćirina nesretna Francuska u osmini finala, ponovno “velika” Francuska:

- Ma, veliki smo mi, nije velika Francuska. Neka dođu i oni, imamo se pravo revanširati. Ne bojim se ni Francuske, ne bojim se nikoga. Protiv svakog suparnika možemo, jači smo od svih.

A onda zaokret u Ćirinom šaljivom stilu:

- Kakva crna Francuska, te 1998. i danas?! Da nije Hrvatska ‘98. imala lošeg trenera, mi bismo bili prvaci svijeta...

I još jednom, bez imalo prizvuka sarkazma u glasu:

- Dalić s ovim dečkima ide do kraja!

Linker
03. svibanj 2024 11:00