PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
OSTAO BEZ OBA NATJECANJA

Nakon Dalića Bornu Sosu za Euro prekrižio i Bišćan, evo i zašto: Takva situacija nije dolazila u obzir...

U ovom slučaju se ne radi o igračkim kvalitetama mladog beka Stuttgarta...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2021. 18:01

Mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa poslao je priopćenje Hrvatskom nogometnom savezu, medijima i javnosti koje izgleda ovako:

'Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar. Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan. Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima. No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu. Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje. Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji'.

Jasno jest da Borne Sose neće biti na Europskom seniorskom prvenstvu, to je kazao izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. A da li postoji mogućnost da izabornik mlade U-21 Igor Bišćan vrste pozove Sosu za Euro mladih, za četvtfinale protiv Španjolske? Ne postoji! Po našim saznanjima Bišćan neće zvati Sosu.

Tako je eto Borna ostao bez oba europska prvenstva. Zapravo, to i jest logično. Kako bi izgledalo da sad Bišćan pozove mladog igrača i napravi kontra od onog što je napravio Dalić? Takva situacija jednostavno nije dolazila u obzir, bez obzira na činjenicu da bi lijevi bek Stuttgarta sigurno pomogao našim mladićima u pokušaju da dođu do polufinala. U ovom slučaju se ne radi o igračkim kvalitetama Sose. Mladić koji se na kraju sam posuo pepelom i priznao pogrešku propustio je eto priliku da s mladima pokuša napraviti velike stvari na Europskom prvenstvu.

Linker
18. travanj 2024 10:19