DENIS LOVROVIC
UOČI FRANCUZA

Nakon ‘situacije‘ protiv Švedske na Maksimiru, Andrej Kramarić rekao što točno misli o Ivanu Perišiću

Strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Švedske nada se da će zaigrati i u srijedu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2020. 17:16

Korona je opet ključna riječ ili barem dio riječi koja kroji našu svakodnevicu. Samo, ovoga se puta barem igra. Događa se, utakmice su stalne, nema odgoda, samo nek tako ostane. Međutim, one popratne stvari malo su drugačije. Nema uobičajenih press-konferencija, nema niti "mix-zone" nakon svakog treninga. Ipak, izjave igrača dolaze u dodir s javnošću.

Vrijedni djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza su tako, dan nakon utakmice Hrvatske i Švedske koju su Vatreni pobijedili rezultatom 2:1, za izjavu zamolili Andreja Kramarića i Nikolu Vlašića. Iako smo ga čuli već nakon dvoboja na Maksimiru, bilo je zanimljivo saznati što to Krama ima za reći nakon prospavane noći.

- Važna pobjeda, ali i teška utakmica. Prvo poluvrijeme dobro, drugo ne baš bajno. Nisam bio dugo na terenu pa ne bih ulazio u to gdje su problemi. No, dobili smo, bliže smo cilju oko ostanka. Lijep je osjećaj zabiti za Hrvatsku, pogotovo u tom trenutku kao "džoker". Važna su ovo tri boda, sad se možemo malo veseliti, imamo lakši put u skupini - rekao je Kramarić.

Sjajan je ovo nastavak 2020. godine za napadača Hoffenheima...

image
DENIS LOVROVIC

- Nema tu tajne, dobro sam se pripremio za svaku utakmicu. Sada i nije najbajnija situacija s ozljedom. Htio bih biti fit sto posto, ali motiviran sam. Željan sam utakmica, golova... Sad to ispunjavam, nadam se da će i sa zdravljem biti sve u redu pa da i nastavim u ovakvom tempu. Vučem već tu ozljedicu tri tjedna, ali sad se osjećam bolje. Upalio se aduktor, živci... Hoću li biti spreman za Francusku? Vidjet ćemo sve s izbornikom. Ja sam željan i motiviran za igru, ali vidjet ćemo koliko će to tijelo dopustiti - rekao je Krama.

Mediji su reagirali na odnos s Perišićem...

- Odnos mene i Perišića je odličan, fantastičan. Nemam nikakvih problema s njim. Dapače, volim biti u okruženju s njime. Sjajan dečko, i kao osoba i kao igrač. Uživam igrati s njime. Trenuci kada on traži loptu su pozitivni, on je taj koji ima samopouzdanje, baš kao i ja koji pucam po golu...

Bio je tu i Nikola Vlašić, strijelac prvog zgoditka za Vatrene.

- U rujnu mnogima njihova prvenstva nisu još bila ni počela, nismo još bili u formi i igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije. Moramo i njima dati kredit. Ali, sad se nadamo da ćemo protiv Francuske nastaviti s pobjedama. Jučer smo se možda malo više potrošili, ali trebamo se prilagoditi ekipi protiv koje igramo.

Smatra li se nasljednikom Ivana Rakitića u reprezentaciji?

- Ne smatram se njegovim nasljednikom. To što je Ivan napravio za reprezentaciju, to je nešto što se teško ponavlja. Godine, utakmice, golovi... Samo mu želim zahvaliti na svemu. Ne treba nam njegov nasljednik, ja želim napraviti svoje ime u reprezentaciji - rekao je Nikola Vlašić.

Linker
19. travanj 2024 06:12