Luka Sučić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
VATRENI U DALMACIJI

‘Naletim li u Zadru na Modrića, prvo ću mu reći da nas ne ostavlja! Sreo sam i Livaju...‘

Hrvatski reprezentativac Luka Sučić punim treninzima vraća se početkom kolovoza
Piše: Jure BurićObjavljeno: 25. lipanj 2023. 07:23

Zadar je destinacija na kojoj se trenutačno nalazi hrvatski reprezentativac Luka Sučić. Nazvali smo ga da čujemo iz prve ruke kako je nakon ozljede, te da porazgovaramo o aktualnim nogometnim temama, zanimljivim našoj javnosti.

Bio je jako dobrog raspoloženja, zvučao je skroz sretno i zadovoljno, a za to ima dva debela razloga: dobrog je zdravlja i više nije sam! Naime, sretno je zaljubljen u djevojku iz “svoga kraja”. Jedna prelijepa Magdalena osvojila mu je vatreno srce. Tako i treba, ljubav je motiv i pokretački motor za bolju budućnost!

- Ha, ha, ha... sve su vam već rekli. Da, točno, već neko vrijeme sam u sretnoj vezi s Magdalenom. Sretni smo!

Kako se osjećate nakon operativnog zahvata i odrađene rehabilitacije?
- Bogu hvala, sve je na željenoj razini. Zadovoljan sam i ja i team medicinskih stručnjaka, koji je stalno bdio nad mojim oporavkom. Psihički i tjelesno sam na optimalnoj razini.

Koristite li se još sa štakama?
- Ne, već nakon šest tjedana odbacio sam ta hodajuća pomagala.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Koliko znamo, pripreme Red Bull Salzburga kreću 26. lipnja, hoćete li biti na prozivci toga dana?
- Da, u ponedjeljak je prozivka i početak priprema za sljedeću sezonu. Javit ću se tog dana treneru, ali neću s njima odrađivati taj početni dio priprema. Morat ću odraditi još neke terapije, a suigrači će biti od 29. lipnja do 7. srpnja na zajedničkim pripremama izvan Salzburga. Nakon toga ću im se priključiti, ali za mjesec, mjesec i pol moći ću u potpunosti dodati gas i trenirati bez zadrške. Takav je program i zahtjev struke, koju moram i želim poštovati.

Nakon ozljede manje se pisalo o vašem mogućem odlasku iz Red Bulla.
- Uistinu ne pratim što se piše i priča po tom pitanju. Meni je u Salzburgu dobro, zadovoljan sam, a sudbina nas nogometaša je ista, nikad se ne zna gdje ćemo osvanuti, u kojem klubu i ligi. Neka sve teče svojim tijekom.

U Zadru ste u hotelu ili?
- Ne, nisam u hotelskom smještaju, u svom sam stanu.

Jeste li se možda susreli s kapetanom i vašim imenjakom, Lukom Modrićem?
- Ne, na žalost još nismo naišli jedan na drugog.

Biste li ga nagovarali da još ne izgovori “zbogom” reprezentaciji ako biste naletjeli na njega?
- Da se vidimo, odmah nakon pozdrava bih ga zamolio da nas ne ostavlja. Naš kapetan, Luka Modrić, od prevelikog je značenja za našu reprezentaciju. Zato, kapetane, ostani!

Na žalost, Vatreni nisu uspjeli u finalu Lige nacija, a i vi biste bili među njima da vas ozljeda nije spriječila. Kako ste doživjeli tu finalnu utakmicu sa Španjolskom?
- Jako mi je žao što sam bio zaustavljen na tom putu zbog proklete ozljede. Međutim, teško sam podnio poraz, iako znam da je u nogometu sve moguće. Hrvatska se prezentirala odlično, izgubili smo nakon 120 minuta igre iz penala, ali od jednog odličnog suparnika. Moramo biti ponosni i na drugo mjesto. Znam da bi zlato bilo najslađe, ali tako je - kako je. Od srca im čestitam na uspjehu jer srebro je uspjeh! Htio bih opet posebno istaknuti fenomen naših navijača. To je fantastično što su napravili, u drugu državu njih je oko 35.000 došlo dati potporu svojim ljubimcima. Mislim da to nitko na svijetu još nije doživio. Fantastična priča, istinita! Ta kulisa još mi je u očima, urezana u glavu! Sve čestitke i respekt, zaslužili su!

Spominjani ste prije i kao dio ekipe U-21 za Europsko prvenstvo, i tu vas je izbacila ozljeda. Jeste li gledali suigrače u prvom okršaju s Ukrajinom?
- Gledao sam taj poraz mojih dojučerašnjih suigrača. Žao mi je. Sad ih čeka težak dvoboj sa Španjolskom, gdje će moći popraviti dojam s posrtaja protiv Ukrajine. Istina, nekoliko igrača je također ozlijeđeno i nisu mogli biti u kadru.

Jeste li u kontaktu s nekim od suigrača, sadašnjih mladih reprezentativaca?
- Da, čujem se i dopisujem s nekoliko njih. Nitko nije sretan zbog tog poraza, ali idemo dalje, bez pesimizma. Iz poraza se uvijek da nešto i naučiti. Neka im je sa srećom protiv mlade Furije!

Zadar je atraktivno odredište, posebice u ovo doba godine, jeste li koga susreli iz svijeta nogometa?
- Da, sreo sam Livaju, pozdravili smo se i malo popričali.

ZA U-15 NASTUPA

5 nastupa/1 gol

ZA U-16 VRSTU

1 nastup/0 golova

ZA U-17 VRSTU

8 nastupa/4 gola

ZA U-19 VRSTU

3 nastupa/0 golova

ZA U-21 VRSTU

9 nastupa/5 golova

ZA A VRSTU

4 nastupa/0 golova

Linker
04. svibanj 2024 19:04