LLUIS GENE Afp
PUN OPTIMIZMA

Napadač Španjolske kojeg se Dinamovi navijači dobro sjećaju: ‘Hrvatska je vrhunska momčad, ali...‘

Napadač španjolske nogometne reprezentacije Gerard Moreno za Radio Marcu okršaj s Hrvatskom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2021. 08:49

- Imamo vrlo dobru momčad, vrlo mladu, spoj iskustva i mladosti. Fokusiran sam na rad, dajem najbolje od sebe, nastojim napredovati profesionalno i osobno. Stoga se trenutačno ne obazirem na priče o promjeni kluba, posvećen sam Europskom prvenstvu – rekao je napadača Villarreala kojeg se dobro sjećaju Dinamovi navijači.

Kaže da mu je svejedno hoće li igrati na poziciji centarfora ili na krilu.

- Osjećam se dobro na obje pozicije. Imamo vrlo jasan stil igre i mogu dati svoj doprinos bilo gdje. Uvijek sam bio napadač kao klinac, ali sam u Villarrealu također igrao i na desnom krilu.

Klupski šef Unai Emery ili izbornik Luis Enrique, bilo je sljedeće pitanje.

image
LLUIS GENE Afp

- Njih dvojica su najbolji. S iskustvom, s naslovima... Vole imati loptu i napadati.

Prokomentirao je i kolegu iz napada Alvara Moratu.

- Mi koji smo ovdje nastojimo podržavati jedni druge, pokušavamo ostaviti negativne stvari u drugom planu, biti jaki i nastaviti dalje. Morata je jak, a mi se svi držimo zajedno, i pomažemo jedni drugima. Stigli smo u osminu finala, što je bio jedan od ciljeva i ne osvrćemo se na ono što je bilo. Imam puno povjerenja u reprezentaciju.

Što očekuje od ogleda s Vatrenima, može li Furija proći prvu prepreku u eliminacijskom dijelu turnira?

- Moramo vidjeti jesu li bolji od nas. Mi imamo svjetske i europske prvake, ljude koji su igrali Ligu prvaka i Europsku ligu. Eliminacijske utakmice određuju mali detalji, i mi smo na to spremni. Hrvatska je vrhunska momčad, ali ako odigramo dobru utakmicu imat ćemo izglede za prolaz.

Naravno, neizbježno je bilo i pitanje o Luki Modriću.

- On je njihov najbolji igrač. Među najboljima je na svijetu, ali imaju i druge igrače koji su također važni. Imaju vrlo visoku razinu u reprezentaciji. Morat ćemo pripaziti na Luku, ali i na sve ostale.

Prve tri utakmice Španjolci su odigrali u Sevilli gdje su imali potporu svojih navijača, no u Kopenhagenu će to biti malo drugačije, očekuje se i puno Hrvata.

- Uvijek želimo igrati pred našim navijačima. Bili smo dovoljno sretni što smo ih imali kroz grupnu fazu. Nastojimo sve održavati pozitivnim, jer je tamo bilo puno ljubavi. U Kopenhagenu idemo na sve ili ništa i to će nam biti lakše uz naše navijače ako dođu na utakmicu - zaključio je Gerard Moreno.

Linker
03. svibanj 2024 06:39