TOM DUBRAVEC Cropix
LEGENDA VATRENIH

‘Napokon sam vidio da je i Luka Modrić samo čovjek od krvi i mesa. Livaković? Fe-no-me-na-lan‘

‘Kovačić je odigrao sjajno po lijevoj strani i vidio sam da imamo šanse napraviti velike stvari‘
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 23:45

Uspješno je završila avantura u Turskoj, Vatreni su pokazali pravi karakter nakon nesretnoga boda protiv Walesa i upisali tri boda u neugodnoj Bursi. U ovoj drugoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2024 briljirao je svojim obranama Dominik Livaković, a na to se nadovezao Mateo Kovačić i dvama pogocima donio mirnu situaciju uoči predstojećih izazova u Ligi nacija.

image

Dominik Livaković

OZAN KOSE Afp

U studiju Nove TV gostovali su legendarni bivši hrvatski reprezentativci Mario Stanić, Stjepan Tomas i Aljoša Vojnović.

Strijelac prvog povijesnog pogotka Vatrenih na svjetskim prvenstvima Mario Stanić brzo je detektirao zašto je ‘štekala‘ igra hrvatskih nogometaša u uvodnome dijelu:

image

Zlatko Dalić, Luka Modrić

TOM DUBRAVEC Cropix

- Napokon sam vidio da je Luka Modrić čovjek od krvi i mesa. Ne sjećam se kad sam vidio da je dao dva pogrešna pasa... Ali, kad imaš takav kvalitetan trojac u veznome redu, u jednom trenutku, u bilo kojem trenutku, uspostavit će se kontrola nad susretom. Nemojmo zaboraviti i fe-no-me-nal-nog Livakovića! Bio je kao nekakva mačka, i to u trenucima kad se lomila utakmica. - nahvalio je Stanić hrvatsku ‘jedinicu‘.

Prirodao je Stjepan Tomas:

- Kovačić je odigrao fenomenalno po lijevoj strani i tu sam vidio da imamo šanse napraviti velike stvari.

Taktičku analizu iznio je Aljoša Vojnović:

- Ja sam izračunao: drugi pogodak rezultat je točno sedmog presinga na posljednju obrambenu liniju Turske! Dakle, u sedam navrata visoko smo pritisnuli turske nogometaše u prvome poluvremenu što je, morate i to uzeti u obzir, velik rizik, presing je uvijek rizičan. Ovaj je drugi gol izravna posljedica visokog pritiska nakon kojeg je Mateo Kovačić pokazao kvalitetno kretanje i zasluženo poentirao.

image

Mateo Kovačić

OZAN KOSE Afp

Zatim se opet uključio Stanić:

- Mene su Turci iznenadili energetski. Oni su nas iznenadili na energetskoj razini i, moram reći, smatram da su zaslužili barem bod. Mislim da će na kraju završiti drugi na ljestvici, dakako, iza Hrvatske, ali zasigurno će nam i u uzvratu stvarati probleme.

Vojnović se nadovezao:

- Drugi pogodak pokazuje posebno trezvenu reakciju Josipa Stanišića koji je pokazao iznimnu kvalitetu danas.

image

Josip Stanišić

TOM DUBRAVEC Cropix

S njim se složio i Stanić:

- Moram pohvaliti i stožer koji su odabrali takvog igrača. Svaki put kad je bilo potrebno, moglo se računati na njega. A to samo pokazuje kakav roster ima hrvatska reprezentacija.

Tomas je zaključio:

- Tako je, on je igrač Bayerna, znali smo da možemo računati na njega, uostalom na njega i Juranovića možemo računati i u budućnosti.

Linker
27. travanj 2024 22:37