Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
TRAKAVICA KONAČNO PRI KRAJU

NAPOKON! VATRENI VELIKAN NA KORAK DO ULASKA U STRUČNI STOŽER HRVATSKE REPREZENTACIJE 'Evo, upravo me Dalić zove, samo da znate...'

DRAŽEN LADIĆ Legendarni vratar Vatrenih još se nada mjestu izbornikovog asistenta
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. veljača 2018. 12:13

Dražen Ladić bliže je nego ikad da bude uključen u stožer hrvatske reprezentacije, on očekuje takav rasplet, spoznali smo razgovarajući s njim. Iako se ogradio i nije htio ući u dubinu priče.

Izbornik Zlatko Dalić stalno ističe kako je “stožer njegova briga i on će ga složiti za Rusiju“, a saga o Ladiću posljednjih je mjeseci zamrla. Još od predigre za Grčku krajem listopada kada je kazao: “Narod jako dobro zna o čemu se ovdje radi. Ne treba biti prepametan da se vidi tko u našem nogometu vuče sve konce”, jer rijedak slučaj neuspjelog imenovanja pomoćnog trenera mediji su povezali s Ladićevom ovrhom nad Dinamom. Međutim, je li sada situacija drugačija?

U petak smo ga nazvali, gdje je, s čime se bavi?

- Čistim snijeg - odgovorio je svojem stilu.

Na pitanje hoće li biti uključen u A reprezentaciju, rekao je:

- Ne znam još ništa, kad bih znao drage volje bih vam kazao.

U kontaktu ste s Dalićem?

- Jesam, kako ne, čujemo se dva-tri puta tjedno.

Vaše ulazak u stožer još je aktualan?

- Mislim da je. U utorak ili srijedu trebao bih znati puno više. Možda je najbolje da Dalić predoči informaciju. Znate da ja ne okolišam, ali na ovu temu ovog časa ne znam što više reći - pričao je Ladić, pa zastao:

- Nećete vjerovati, je l’ čujete da mi zvoni telefon?

Nije se čulo, no vjerujemo.

- Upravo me Dalić zove, samo da znate.

Eto, čekamo da ta enigma u HNS-u bude odagnana. Poznato je da su Ladić i Dalić surađivali u više varijanti, i kad je Ladić bio izbornik U-21, a Dalić pomoćnik, i kasnije u arapskom svijetu gdje je Dalić bio prvi trener, a Ladić suradnik. Inače u tom složeru Dražena Ladića u mladoj vrsti nalazio se i sadašnji glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk.

Dalić je kazao kako mu trebaju još dvojica trenera. Za Srnu je bio strpljiv, no on je suspendiran do 22. kolovoza, a FIFA ne dopušta nikakve aktivnosti u nogometu - osim u borbi protiv dopinga - onima koji su pali na doping-kontroli dok ne odrade kaznu. Po tome bi Srna mogao biti s Vatrenima jedino privatno, no tko će sjediti na klupi, to je nešto drugo.

Od ranije su s Dalićem Ivica Olić i Marjan Mrmić, potonji je jedini preostali iz garniture Ante Čačića, a vidjet će se hoće li angažirati posebnog stručnjaka za fizičku pripremu. Prethodnici su ga imali, Dalić se ne žuri, uostalom dovoljno je vremena. U HNS-u kažu da čekaju njegov prijedlog kompletnog stožera.

Linker
07. svibanj 2024 02:53