RONALD GORSIC Cropix
PREPORODIO SE

Napustio Hajduk, odmah proigrao, a sada ga prate još veći klubovi: ‘Ima tu istine, ali i neistine, klasika‘

Nekadašnji Bijeli je najavio nove izazove s reprezentacijom
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2023. 17:23

Nekadašnji napadač Hajduka, a danas član austrijskog LASK-a, Marin Ljubičić, će s U-21 reprezentacijom igrati protiv Izraela i Engleske. Riječ je o prijateljskim susretima koje će mladi Vatreni odigrati 23. i 28. ožujka u sklopu priprema za Euro. Ljubičić se na konferenciji za medije osvrnuo na prelazak iz Hajduka u LASK.

- Krenulo je odlično pa sam dobio crveni karton koji me zeznuo. Onda je došla stanka s golovima, pala je forma, a i cijela ekipa. No, u zadnje dvije utakmice sam zabio dva gola. Mogu biti zadovoljan. Samo treba tako nastaviti.

Pojavile su se glasine kako ga žele i puno jači klubovi od austrijskog prvoligaša.

- To dobro dođe za samopouzdanje, posebno za napadača. Ima u tome i istine, ali i malo neistine. Klasika, uvijek je isto. Moram biti fokusiran na sebe i rad, ostalo će doći.

Slijede novi izazovi s reprezentacijom.

- Moramo se pripremiti najbolje što možemo. Ovo nam je posljednja priprema za Euro koja stiže na ljeto.

Što se napada tiče, Igor Bišćan ima slatke brige jer uz Ljubičića ima i Gabriela Vidovića, Antonija Marina, Luku Stojkovića, Roka Šimića, Diona Drenu Belju, Matiju Frigana i Ivana Dolčeka.

- Rekao bih da je u napadu najveća konkurencija. U A reprezentaciji također ima dosta napadača. Neki nisu pozvani, a možda zaslužuju poziv. Tu smo kako bismo radili najbolje što znamo. Na izborniku je staviti i izabrati igrače koji će igrati.

Juniori Hajduka su se plasirali u polufinale Lige prvaka mladih, a Ljubičić kaže kako je ponosan na njih.

- Gledao sam utakmice. Ne čujemo se, oni su ipak mlađi pa se nismo podudarali, no gledao sam i ponosan sam. Kod mene doma je bila ludnica kad su bili penali. Sad u Nyon protiv Milana koji je možda favorit, no nadamo se najboljem i idemo to osvojiti - poručio je Ljubičić.

Linker
14. travanj 2024 11:34