DAMIR KRAJAC/CROPIX
SRETNI IZBORNIK

Nasmiješeni Bišćan nakon pobjede: Zasluženo! Jako, jako dobro drugo poluvrijeme. Majer? Vidjet ćemo...

Slijedi ključni ogled protiv Engleza: ‘Ovaj trijumf nam puno znači i na psihološkom planu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. ožujak 2021. 20:24

Nakon utakmice izbornik Igor Bišćan se smješkao, s pravom, pobjedom nad Švicarskom ispisao je povijest. Taj trijumf u Sloveniji ulazi u anale zato što je prvi..

- Za detaljnu analizu utakmice bi trebalo malo više vremena. Stvarno se puno toga događalo. Na kraju je bila drama. Dobro smo otvorili utakmicu, onda smo se jedan dio prvog poluvremena malo tražili, ali smo se uspjeli adaptirati na neke njihove specifičnosti u igri. Radili su nam probleme, pogotovo po našoj desnoj strani. Ali na poluvremenu smo to riješili, u drugom poluvremenu smo izašli visoko, nismo im dali da se pripremaju za napade. Stavili smo ih u velike probleme gdje su morali uzimati rizike igranja iz zadnje linije. U više navrata smo visoko uzimali loptu, bili smo opasni pred njihovim golom, drugo poluvrijeme smo bili jako, jako dobri, zabili dva pogotka i kontrolirali utakmicu. Onda se pred kraj dogodilo to što se dogodilo, morali smo strijepiti da dođemo do sva tri boda. Svega je bilo, baš je bilo zanimljivo. Na kraju smo jako sretni, dečki su stvarno ostavili sve što su imali na terenu. Zasluženo smo pobijedili - kazao je Bišćan.

Kako stoje stvari s ozlijeđenim igračima, hoće li se za Engleze oporaviti Lovro Majer?

- Vidjeti ćemo što će biti s Lovrom. On je bolje, ali smo ga poštedjeli za ovu utakmicu. Nadamo se da će biti spreman za posljednju utakmicu. Imamo puno načetih igrača, mnogo njih je bilo načeto i pri dolasku na okupljanje. Sad nakon ovako dvije teške utakmice, mnogi osjećaju umor. Ova pobjeda pred Englesku će nam mnogo značiti na psihološkom planu. Skupit ćemo se da tu zadnju utakmicu s Englezima budemo opet u dovoljnom broju, pa da vidimo za što će to biti dovoljno - zaključio je Bišćan.

Linker
01. svibanj 2024 15:24