ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV IZBOR

Ne igra niti za Hrvatsku, a oni ga uvrstili u reprezentaciju - Jugoslavije!? Pogledajte ovih atomskih 11

U idealnu jedanaestoricu Argentinci su uvrstili četvoricu hrvatskih nogometaša, četvoricu srpskih...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. studeni 2021. 14:00

Hrvatska je prije tri desetljeća nakon krvavog ratnog sukoba izborila samostalnost, te su od tad sportaši najbolji ambasadori svoje domovine. Pogotovo se to odnosi na nogometaše, koji su osvojili svjetsko srebro i broncu u najpopularnijem i najpraćenijem sportu današnjice.


Uz Vatrene, na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine plasirala se i reprezentacija Srbije, pa je to potaknulo urednike argentinskog Olea koji su se poigrali izbornika i sastavili idealnu momčad od reprezentacija država koje su prije bile u sastavu Jugoslavije.


U idealnu jedanaestoricu Argentinci su uvrstili četvoricu hrvatskih nogometaša, četvoricu srpskih, te po jednog člana Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.


Na vratima je Jan Oblak (Slovenija), u obrani Šime Vrsaljko (Hrvatska), Nikola Milenković, Aleksandar Kolarov (Srbija) i Stefan Savić (Crna Gora). U veznom redu je hrvatski trojac Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, uz dodatak Srbina Sergeja Milinkovića-Savića. U napadu su Edin Džeko (BiH) i Dušan Tadić (Srbija).

image
PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia


Posebno je zanimljiv izbor desnog beka, na kojeg je Ole uvrstio Šimu Vrsaljka, igrača Atletico Madrida koji nakon Europskog prvenstva uopće nije pozivan u hrvatsku reprezentaciju.


Jučer smo pisali o tome zašto Vrsaljka više nema na popisu Vatrenih, u pozadini je bio sukob s izbornikom Zlatkom Dalićem.
Dakako, dalo bi se diskutirati i o ostalim odabirima, osobito u obrani. Ionako su sve to imaginarne postave koje nikad u stvarnom životu neće odigrati utakmicu.


Dodajmo da su argentinski selektori na klupu stavili tek jednog Hrvata, Ivana Perišića. Uz njega su u pričuvi još i Miralem Pjanić (BiH), Adam Marušić (Crna Gora), Filip Kostić (Srbija), Dušan Vlahović (Srbija), Stevan Jovetić (Crna Gora) i Luka Jović (Srbija).

Linker
06. svibanj 2024 22:30