PAUL ELLIS Afp
NIJE MU JASNO

‘Ne razumijem tog Rebića, pa najviše je igrao kod Dalića. Zaista to ne mogu objasniti...‘

Komentar člana stožera hrvatskog izbornika, trenera hrvatskih čuvara mreže, na istup Ante Rebića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2021. 19:57

Probali smo jučer tijekom dana doći do Zlatka Dalića, naravno da nas je zanimala njegova reakcija na objavu Ante Rebića. Nije se javio... Nazivali smo i neke druge brojeve ljudi iz stručnog stožera. Rezultat je bio isti:
- Tuuu, tuuu, tuuu...

Atmosfera dobra

Zvone mobiteli, ali glasa čuti nije. Ipak, jedan čovjek nam se javio, trener hrvatskih vratara, Marjan Mrmić.

- Bilo je to stresno Europsko prvenstvo. Došli smo do drugog kruga, cilj smo ispunili, a sa Španjolskom smo mogli bolje. Šteta što nismo iskoristili njihov nokdaun nakon poravnanja 3:3, nismo to znali iskoristiti. Da je Kramarić zabio onu priliku na početku produžetka, mislim da bismo prošli dalje - kazao nam je u uvodu Mrmić.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Mnogi naši stručnjaci su optužili i našu klupu što nije reagirala kad je Rebić mijenjao kopačke i kad je Gvardiol pio vodu. Kako je on to doživio?

- Iznenadile su me te situacije. Primili smo dva pogotka iz dječjih gluposti. Na tako velikim natjecanjima, kad se igra s velikim momčadima, treba voditi računa o svemu. Mislim da je Rebić trebao odigrati te zadnje minute prvog poluvremena, nije smio izlaziti iz igre. Bilo je to neodgovorno. Kod ispijanja vode Gvardiola pogriješio je malo i sudac, nije smio dozvoliti onako brzo izvođenje slobodnog udarca. Nažalost, izgubili smo zbog tih pogrešaka. To nam se više i ovim kvalifikacijama za Katar više ne smiju događati. Ne podcjenjujem nikoga, ali da smo tako nešto napravili protiv Malte ili San Marina vjerojatno ne bismo bili kažnjeni, ali protiv ovakvih momčadi kao što je Španjolska kazna je neminovna.

Pitali smo Mrmića kakva je bila ukupna atmosfera u reprezentaciji? Jasno, to smo ga pitali zbog ispada Ante Rebića...

- Ne razumijem Rebića... Pa, najviše je igrao kod Zlatka Dalića! Rebić zbog ozljede nije bio na nekim našim kvalifikacijskim utakmicama, a Zlatko mu je dao priliku. Na osnovu toga mora biti zahvalan izborniku koji ga je gurao, dao mu igrati na tri utakmice. Ne želim se uopće spuštati na tu razinu komunikacije. Kad si igrač reprezentacije, onda budi dostojanstven. Baš sam ostao iznenađen Rebićevom objavom jer atmosfera je bila ukupno dobra, pogotovo nakon pobjede nad Škotskom. Nitko od igrača nije kritizirao izbornika, na treninzima je sve bilo super. Ja zaista ovo s Rebićem ne mogu objasniti. Može netko biti nezadovoljan, ali zar nije normalno da se to zadrži za sebe? Pa ne moraju se neke stvari, osobno nezadovoljstvo, iznositi tako javno.

Imamo potencijala

Kaže nam Mrmić da sad ubrzo slijede obračuni u kvalifikacijama za Katar.

- Sad će se vidjeti tko želi, tko može i tko ne može... Imamo mladih igrača koji su pokazali svoj talent. Nije, naravno, ova reprezentacija ona iz Rusije, dosta je tu izmjena, dolazi do smjene generacija. Mislim da će biti dobro jer imamo potencijala.
Mrmić itekako dobro poznaje Zlatka Dalića. Hoće li za sljedeće okupljanje pozvati Antu Rebića?

- Ne znam, ne bih htio ulaziti u to.... Ali, dat će priliku mlađim igračima, nekima iz U-21 selekcije. Treba sve izbalansirati i vidjeti tko i što, kako dalje, ali kažem, na kraju će sve biti dobro - zaključio je Mrmić.

Linker
29. travanj 2024 17:07