TOM DUBRAVEC/CROPIX
PIŠE TOMISLAV IVKOVIĆ

‘Ne znam kada sam posljednji put vidio Modrića da to toliko radi! Stvorila se prevelika tenzija...‘

Trener zaprešićkog Intera prokomentrao je događanja na Poljudu u utakmici Hrvatske i Portugala.
Piše: Tomislav IvkovićObjavljeno: 18. studeni 2020. 08:01

Istinska je šteta što smo izgubili utakmicu na ovakav način protiv iznimno snažnog suparnika koji je i na Poljudu pokazao svoju snagu. Ipak, u konačnici, Portugalci nisu zaslužili pobjedu kao što niti Livaković nije zaslužio da primi onako nesretan i nespretan gol u samoj završnici susreta. Za razliku od većine dvoboja u Ligi nacija, odigrali smo vrlo dobro s rombom u sredini i onda kada smo imali igrača manje na travnjaku. No od dojma se u konačnici ipak ne živi, pamte se samo pobjednici iako smatram da se donekle i nepotrebno stvorila tolika tenzija oko izbjegavanja posljednjeg mjesta i ostajanja u elitnoj grupi Lige nacija.

Ovo je natjecanje koje je realno puno bolje od prijateljskih utakmica, ali nije Svjetsko prvenstvo i nije od nekog sudbonosnog karaktera. Jasno je da je bolje igrati s najjačim europskim reprezentacijama, ali isto tako je bolje napraviti kiks u Ligi nacija, ma koliko on skup bio, nego u kvalifikacijama za SP. Ovo je bilo specifično natjecanje zbog pandemije i bez publike, usprkos svemu smatram da će Hrvatska biti u budućnosti i dalje uz bok najboljim reprezentacijama i da imamo dosta razloga za optimizam, iako trebamo biti pošteni i priznati da dojam u ovogodišnjem natjecanju Lige nacija nije bio dobar za što postoji i dosta olakotnih okolnosti s obzirom na brojne ozljede u kadru.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Imamo sasvim dovoljno kvalitete i kada ne bude bilo Modrića koji je odigrao savršenu utakmicu u defenzivnom dijelu. Ne znam kada sam ga posljednji put vodio da toliko izbija loptu u zrak. Drago mi je zbog Kovačića da je postigao napokon dva gola za reprezentaciju. Njegova kvaliteta nikada nije bila sporna, možda je bio sporan način nogometnog razmišljanja. Uostalom, nije slučajno Frank Lampard. kada je postao trener Chelseaja, istaknuo da od Kovačića očekuje golove, no Kovačić više voli asistirati, iako je jasno da nikada neće biti i nije zadnji vezni. Nadam se da je ovo početak njegovih odličnih igara za reprezentaciju u kontinuitetu. Ne sumnjam da izbornik Zlatko Dalić ima jasnu sliku i viziju što treba napraviti prije EP-a. Treba samo biti onako hrabar kao što je bio na SP-u u Rusiji i ne sumnjam da će tako i biti. Kada smo u kompletnom sastavu, onda sigurno možemo igrati sa svakim, a ono što po mom skromnom mišljenju izbornik Dalić mora pronaći je novi stoperski par i novog desnog braniča ukoliko Vrsaljko ne bude spreman za napore u kontinuitetu. Ima podosta mladih igrača koji su u stanju na adekvatan način pokriti stopersku poziciju jer nam je to u ovom trenutku gorući problem.

Iako smo i dalje u europskom vrhu, nismo trenutno razina jedne Francuske koja može pokriti bilo koji izostanak ili Portugala koji je u ovom trenutku bolja momčad od Hrvatske, ali uz spomenute korekcije možemo s podosta optimizma gledati u budućnost iako smo navikli biti u samom vrhu. Potencijala ne nedostaje da se vratimo na ono što smo bili u Rusiji, ali za sve treba vremena i strpljenja. i siguran sam da će izbornik Dalić povući prave poteze. Poraz od Portugala nije tragedija i iz njega ćemo izaći jači i motiviraniji za ono što nas čeka.

Linker
16. travanj 2024 18:14