Foto: Boris Kovacev/ CROPIX
USPJEH TIM VEĆI

NEKA NOVA HRVATSKA: SKORO POLA PRVE MOMČADI VATRENIH PRVI PUT IGRA NA SVJETSKOM PRVENSTVU Jedan od junaka stigao od isključenja do prvih 11!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2018. 11:26

Četvorici Vatrenih koji su se našli u startoj postavi to je bila prva utakmica na nekom svjetskom prvenstvu. Od toga su Danijel Subašić i Domagoj Vida bili u postavi Nike Kovača u Brazilu, ali tamo nisu dobili šansu igrati, dok su Ivan Strinić i Andrej Kramarić prvi put na Mundijalu.

Hrvatska ima poprilično iskusnu momčad, i spomenuti, iako nisu igrali na svjetskom prvenstvu bili su sudionici Eura. Kramariću je jučerašnja utakmica bila prva na velikom natjecanju koju je započeo u startnoj postavi, kao i Rebiću.

Inače, Ante Rebić dugo nije bio u reprezentaciji, do dolaska na izborničko mjesto Zlatka Dalića, no eto ga opet na Svjetskom prvenstvu. Zanimljivo da je prethodno u Brazilu završio s crvenim kartonom u utakmici s Meksikom, u završnici...

Kaznu je odradio po inerciji, u kvalifikacijama, tako da je bio u prilici ponovno pojaviti se na najvećoj svjetskoj smotri. Rebić je pridobio veliko Dalićevo povjerenje što je izbornik dokazao stavivši ga opet u udarnih 11, kao što je bilo u obje prijateljske utakmice prije dolaska u Rusiju.

Linker
05. svibanj 2024 22:10