Bruno Petković

 KENZO TRIBOUILLARD/Afp
ČOVJEK ZA VELIKE UTAKMICE

Nema brige kad je Petko džoker. U ovakvom izdanju vrijedi barem 20 milijuna eura

U 91. minuti u igru je ušao "taj", pravi Petković i tako potvrdio znakovitu izjavu Igora Bišćana
Piše: Andro PolićObjavljeno: 14. lipanj 2023. 23:54

U katarskim pustinjama "zaledio" je rasplesane Brazilce u 117. minuti, dok je Nizozemce ipak odlučio "počastiti" malo ranije. U 98. minuti. I to na kakav način. U proteklih šest mjeseci, Bruno Petković u dresu Vatrenih potpisao je specijalizaciju za velike pogotke u produžecima.

Prisjetimo li se epske noći protiv Brazila, napadač Dinama i u tom se podvigu pretvorio u tajno oružje Zlatka Dalića. "Džoker zovi". Baš kao i protiv Nizozemske. Bio je to njegov osmi pogodak u dresu reprezentacije. Nerijetko se Petković nađe pod kritikom javnosti zbog ponekog "poteza previše", u želji za "vicom" u igri, a sada je napravio potpuno suprotno.

Bez puno oklijevanja režirao naizgled jednostavan, ali ipak - majstorski potez. Ipak, navikao je zabijati (i slaviti) na De Kuipu. Strijelac je bio i u trijumfu Dinama na kultnom stadionu, kada su Modri u prosincu 2020. uzeli puni plijen protiv Feyenoorda. Za čvršću potvrdu upečatljive izvedbe u lovu na finale Lige nacija, pobrinuo se dodatno izborivši kazneni udarac.

Pogledamo li u retrovizor, prije malo više od mjesec dana, nije bio još u punom ritmu utakmica. Dok se oporavljao od ozljede, Igor Bišćan tih je dana dao znakovitu izjavu.

- Cilj mi je dovesti Petkovića u formu u što kraćem roku, tako bih dobio igrača od 15-20 milijuna eura, a onda je život lakši - rekao je trener Modrih, a taj se igrač pojavio u Rotterdamu.

Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na pet milijuna eura. Međutim, stvarnost je u nizozemskoj noći bila znatno drugačija. Kod pogotka je "u prašini" ostavio Frenkieja De Jonga (vrijednog 75 milijuna eura) i ispalio "bombu" pored Virgila Van Dijka (vrijednog 45 milijuna eura). Za kraj, Tyrell Malacia, igrač Manchester Uniteda (vrijedan 22 milijuna eura), morao je pribjeći prekršaju nad njim u kaznenom prostoru, nakon kojeg je Luka Modrić zapečatio i svoju maestralnu izvedbu, ali i treću hrvatsku medalju u zadnjih pet godina.

Večeras je u igru u 91. minuti ušao "taj", pravi Petković. Raspoloženi Petković. Igrač vrijedan, kako je i Bišćan rekao, (barem) 15-20 milijuna eura...

Linker
26. svibanj 2024 22:40