Dion Drena Beljo, Joško Gvardiol i Luka Sučić

 Cropix/profimedia
MLADI DOLAZE

Nema straha za budućnost Vatrenih: Pogledajte kako izgleda momčad koja će naslijediti Modrića, Perišića i društvo

Poigrali smo se i sastavili najvrjedniju momčad hrvatskih nogometaša ne starijih od 21 godine
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2023. 12:37

Na mladima svijet ostaje. Ovu rečenicu sportski novinari često koriste kada žele naglasiti da je budućnost nekog kluba ili reprezentacije svijetla, a kada je riječ o hrvatskom nogometu ta rečenica itekako dobro pristaje aktualnoj situaciji.

Sve je više mladih hrvatskih igrača koji zaokupljaju pažnju nogometne javnosti, neki od njih već igraju važne uloge u velikim klubovima pa i u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a od ostalih se to tek očekuje. Mi smo se poigrali pa smo uz pomoć Transfermarkta složili najvrjedniju momčad sastavljenu od Hrvata koji nemaju više od 21 godine.

Naravno da tu momčad predvodi Joško Gvardiol, jedan od najboljih mladih stopera na svijetu, a njegova vrijednost od 70 milijuna eura čini našu momčad i dosta skupom. Uz njega je tu još jedan stalni član Dalićeve momčadi, Luka Sučić, pa njima dvojici možemo dodijeliti kapetansku i dokapetansku vrpcu.

Uz Gvardiola obrambeni dio momčadi, u formaciji s tri stopera, čine Mario Vušković, koji se bori da mu se ukine suspenzija u HSV-u te Dinamovo zimsko pojačanje Mauro Perković. Iza njih je na vratima Hajdukov Karlo Sentić.

image

Navjrjednija U21 postava Hrvatske

SPORTSKE NOVOSTI

Vezni red izgleda stvarno sjajno. Uz Sučića ti je Martin Baturina, trenutno jedan od najboljih igrača Dinama, a ofenzivci su i Stipe Biuk te Lukas Kačavenda kojeg smo za potrebe ove momčadi smjestili na desno krilo. Korektor vezne linije je još jedan Dinamovac, Marko Bulat.

Napad predvodi Dion Drena Beljo, a uz njega je tu Roko Šimić. Od obojice se očekuje da budu nositelji napadačke igre reprezentacije za nekoliko godina.

Osim ovih 11 igrača, svakako treba naglasiti kako su tu još Marin Ljubičić, Gabriel Vidović, Lovro Zvonarek, Matija Frigan, Niko Janković, Luka Vušković, Dominik Prpić, Luka Stojković, Toni Fruk i mnogi drugi...

Najvrjednija momčad Hrvata do 21 godine:

Karlo Sentić (Hajduk, 550 tisuća eura)

Mario Vušković (HSV, 5 milijuna eura)

Joško Gvardiol (Leipzig, 75 milijuna eura)

Mauro Perković (Dinamo, 2,5 milijuna eura)

Marko Bulat (Dinamo, 2,5 milijuna eura)

Lukas Kačavenda (Lokomotiva, 4,5 milijuna eura)

Luka Sučić (Salzburg, 20 milijuna eura)

Martin Baturina (Dinamo, 6,5 milijuna eura)

Stipe Biuk (Los Angeles FC, 5 milijuna eura)

Roko Šimić (Salzburg/Zurich, 5 milijuna eura)

Dion Drena Beljo (Augsburg, 6,5 milijuna eura)



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog hrvatskom nogometu:

Linker
16. travanj 2024 12:53