REUTERS
'NAPRAVIO JE FENOMENALAN POSAO'

NEMA VIŠE DILEME - LUKA MODRIĆ POSLAO KAPETANSKU PORUKU, NA POTEZU JE SAMO HNS! 'Bilo bi suludo da nas Zlatko Dalić ne vodi na Svjetsko prvenstvo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2017. 23:59

Luka Modrić pojavio se nekoliko kilgrama lakši pred kamerama HTV-a i u jednom dahu ispucao sve emocije koje su proteklih dana očito bile težak teret Vatrenima.

Hrvatska je nakon 4:1 u Zagrebu odigrala 0:0 s Grčkom u Pireju, izborila Svjetsko prvenstvo, a kapetan je jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh.

"Što reći? Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju smo pokazali kvalitetu i karakater i zasluženo smo tamo gdje nam je objektivno i mjesto. Bila je ovo za nas teška utakmica za nas, nismo odigrali na nivou na kojem mi to možemo i znamo, ali najbitniji je rezultat. Prvu utakmicu smo odigrali na visokom nivou i malo se istrošili, ali nismo izgubili ni uzvratnu utakmicu što je jako važno. Bili smo svi kao jedan", rekao je Modrić i objasnio kako momčad nije smela ni paklena atmosfera na Karaiskakisu.

"Znali smo da će publika biti bučna, da će ih tjerati prema naprijed, ali ostali smo prisebni, nismo se previše ni povukli, nismo im dopuštali da dođu praktički u ozbiljniju šansu iz igre, imali su jedan ili dva udarca izvana, ništa opasno. Moram reći, odigrali smo jako dobru taktičku utakmicu".

Što dalje, sada reprezentaciji slijedi šest mjeseci odmora, pa pripreme za SP.

"Trebat će se emocije malo slegnuti, kvalifikacije su i fizički i mentalno bile jako duge i teške, ali sve smo prebrodili. Presretni smo zbog nas zbog naših ljudi u Hrvatskoj i ovima koji su došli tu hvala im na njihovoj podršci".

"Na Svjetsko prvenstvo idemo sa Zlatkom Dalićem?', bilo je zadnje pitanje i nepoznanica za Modrića.

"Pa bilo bi suludo da ne! Mislim da je napravio fenomenalan posao u ovih mjesec dana. Želio bih se zahvaliti i starom stručnom stožeru i izborniku Čačiću, i oni su napravili velik dio posla, ali eto, putevi su nam se morali razići", zaključio je Luka.

Linker
20. travanj 2024 02:22