Filip Uremović u dvoboju protiv Francuske
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
VELIKI PEHIST

Nesretni Vatreni koji više neće igrati ove godine: U mojem klubu su jako ljuti, ali što ja tu mogu...

Nesreća se dogodila baš kada je postao standardan u reprezentaciji i jedan od najboljih u klubu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2020. 20:42

Filip Uremović ozlijedio se koncem prvog poluvremena u utakmici Lige nacija sa Šveđanima minule subote u Solni, morao je napustiti igru i zbog toga nije bio u kadru za utakmicu s reprezentacijom Portugala na Poljudu. Kad smo ga pitali kako se osjeća, kazao je...

- Ha, bilo je i boljih dana.

Naravno da jest, tako mu je sjajno krenulo u karijeri, postao je hrvatski nogometni reprezentativac, a onda se u sreću upetljala nesreća, koja se u njegovom slučaju zove - zadnja loža.

- Moja nesreća se zove parcijalna ruptura mišića zadnje lože. Moram mirovati tri-četiri tjedna, možda i više. Naravno, u tom razdoblju ću odrađivati terapije, prilagođene treninge, ali sve bez lopte, naravno. A nakon toga kreću laganiji treninzi, tako to ide kod ovakvih ozljeda.

Sastavni dio

Kakve su prognoze, kad bi mogao istrčati na travnjak, odigrati utakmicu?

- Mi još imamo pet prvenstvenih kola do zimske stanke. Te utakmice, logično, neću igrati, a trebao bih početi na zimskim pripremama koje nam startaju početkom siječnja.

Što su mu kazali u klubu, u njegovu Rubinu iz Kazanja? Njegova ozljeda veliki je udarac za ruskog prvoligaša, jer Filip je jedan od glavnih, ako ne i najvažniji igrač.

- Bili su ljuti! Ali što ja tu mogu? Što je tu je, tako se poklopilo. Isto tako, normalno je da su u klubu ljuti, potpuno ih razumijem. Takve stvari se događaju, nema tu pomoći.

Kako je Filip doživio ozljedu? Znamo da se one događaju, ali njemu se zbila baš u najnezgodnijem trenutku. Igrao je izvrsno u klubu, plasirao se u hrvatsku reprezentaciju, imao je minutažu, protiv Švedske je startao u udarnoj postavi, vjerojatno bi bio starter i u utakmici s Portugalom, borio bi se s Ronaldom i društvom. Sve je nekako imalo okvir prekrasne nogometne bajke za ovog mladića, a onda se naglo sve urušilo?

- To gledam na ovakav način... Ozljede su sastavni dio nogometa. Čovjek se nekako mora naviknuti na to. Nije mi to prvi put da sam se ozlijedio. Ali meni je sad zaista jako, jako žao. Ta ozljeda mi se baš dogodila u trenucima kad sam počeo igrati za reprezentaciju, kad sam se već prilagodio. Krivo mi je, žao mi je... Ali sigurno zbog toga nisam potonuo. Na nastavak karijere gledam pozitivno, proći će i ovo.

Na beku nije problem

Zanimalo nas je kako je zadovoljan svojim igrama u ovom ciklusu do te nesretne ozljede?

- Protiv Turske sam igrao na poziciji stopera, mislim da sam to odradio korektno, bez ikakvih problema. Držim da je i protiv Šveđana na desnom beku do ozljede bilo korektno. Ali nisam odigrao niti poluvrijeme, teško je nešto posebno ocjenjivati. Meni je drago što mogu igrati na dvije pozicije. Volim igrati na poziciji stopera, ali nije mi problem niti na beku.

Vjeruje li da će se plasirati na Europsko prvenstvo, da će ga izbornik Zlatko Dalić uvrstiti u roster?

- Daleko je do Eura, mora proći još cijeli drugi dio sezone. Naravno da bih volio otići na Europsko prvenstvo, kao i svaki nogometaš. Sve je, naravno, na izborniku, on će odlučiti tko će biti u sastavu reprezentacije. Na meni je, kako se kaže, šutjeti i raditi, te se nadati da će me zaobići ozljede - zaključio je Uremović.

Linker
25. travanj 2024 08:44