Igor Bišćan

 BORIS KOVACEV Cropix
SVE SMO UPRSKALI

Nevjerojatan rasplet u Norveškoj: Evo što Hrvatskoj sada treba za ostanak u lovu za Europsko prvenstvo

Nakon sjajnog hoda kroz skupinu, sada Bišćanovi izabranici više ne ovise sami o sebi.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2022. 21:04

Nevjerojatna priča ispričana je u Norveškoj! Hrvatska mlada reprezentacija je protiv Norveške vodila s 2:1 u 91. minuti utakmice. Bišćanovi dečki su već bili na Europskom prvenstvu, a onda su u toj sudačkoj nadoknadi primili dva pogotka i sve je otišlo k vragu. Tako je završila drama u Drammenu, sad Hrvatska više ne ovisi sama o sebi. Norveška - ako pobijedi Finsku i Azerbajdžan - osvaja prvo mjesto u skupini, nama ne može pomoći niti pobjeda protiv Estonije. Treba naravno vidjeti može li Bišćanova momčad biti najbolja druga reprezentacija kad se sve završi, jer bi onda također izravno na Euro. Ako ne, onda na dodatne kvalifikacije u rujnu.

A sve je izgledalo tako lijepo kad je Roko Šimić u 79. minuti zabio za vodstvo Hrvatske. Već smo slavili, Hrvatsku, Šimića, Sučića, Kotarskog.. Ali onda je obrana bila šuplja poput švicarskog sira na samom kraju i Hrvatska je doživjela šok, zapravo šok nad šokovima, Daland i Larsen su je pokopali. Nakon šest uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama Bišćanovi dečki su popustili u finšu kad je bilo najvažnije. Zašto je tako, morati će odgovoriti Bišćan...

>>> IZVJEŠTAJ I POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Počelo je vatreno u Drammenu, gdje je mlada hrvatska reprezentacija imala i glasnu podršku s tribina, skupilo se nešto naših koji žive i rade u Norveškoj. Kumovi Lukas Kačavenda i Roko Šimić su bili autori akcije iz koje je već na samom začetku zabio Luka Sučić. Kačavenda je driblinzima zaljuljao norvešku obranu, Šimić se "potukao" u šesnaestercu, lopta je opet došla do Kačavende, koji je točno dodaje do Sučića i to je bilo to...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Pomislili smo, "eto ga, tako se kreće, sad će naši ugasiti norveške nade". Ali, vraga! Norvežane primljeni pogodak uopće nije pokolebao, samo dvije minute kasnije Larsen je opalio s nekih jedanaest metara posve neometan, ali imali smo vrašku sreću, lopta je pogodila gredu i odbila se negdje na gol-crtu. Norvežani su dizali ruke i kazivali da se odbila iza crte, da je gol, ali sudac nije tako mislio.

Nakon toga, sve je bilo u nogama Norveške, koja je u tom dijelu bila puno bolja od Hrvatske. Ceide je stvarao ogromne probleme na našoj desnoj strani, često je nadigravao Stanišića koji je teško branio protiv odličnog driblera. Bilo je mnogo ubačaja se te strane, a jedan je nakon dvadesetak minuta igre glavom zahvatio Larsen, no njegov udarac s par metara odlično je obranio Kotarski. Nešto kasnije je iz dobre pozicije fino opalio Vetlesen, ali lopta je prohujala tik nekih pola metra od vratnice Kotarskog. Hrvatska nije mogla u prvom poluvremenu zadržati loptu. često se gubila prelazila u posjed Norvežana. Nije to bilo neko čudo, jer Igor Bišćan se odlučio za defenzivne igrače, nakrcao ih je poprilično, kao da je ljubitelj igre Diega Simeonea. Stanišić, Šutalo, Soldo, Vušković, Krizmanić, Čolina... Sa šest defenzivaca je startao Bišćan, pa je zato bilo logično da naša vezna linija nije postojala, da Hrvatska nije mogla složiti neku opasniju akciju. Hrvatska zaista nije dobro izgledala u prvom poluvremenu.

Već na poluvremenu je Bišćan shvatio da tako neće ići, pa je umjesto Stanišića u igru uveo Hodžu. Naši su početkom druge dionice ponudili mnogo više nego u prvoj. Napadačke akcije bile su nešto konkretnije, bilo je mnogo ljepše za gledati. Imala je Hrvatska zgodnu priliku nakon sat vremena igre, Kačavenda se solo-prodorom oslobodio svojih čuvara, opalio, ali je norveški vratar obranio. Minutu kasnije opet je Lukas bio u akciji, ali je promašio cilj. Dvadesetak minuta prije kraja, Šimić je pobjagao obrani Norveške, pretrčao pola terena, pucao, ali je Kleasson obranio. A onda smo si skoro sami zabili. Na jednom centaršutu pojavio se Šutalo, loše je dočekao loptu, posalo je pod gredu, ali je Kotarski sjajno obranio! Onda je zabio Šimić nakon ubačaja Sučića, već smo se veselili, no u sudačkoj nadoknadi Hrvatska je stradala.

Linker
23. travanj 2024 11:34