BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
BRAVO, KAPETANE!

Nevjerojatni Luka Modrić najavio novi pohod Hrvatske: ‘Znali smo da možemo! Sad smo opasni za baš sve!‘

Kapetan Vatrenih autoritativno je poslije utakmice sa Škotskom izašao pred TV-kamere.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2021. 23:07

Kakav pogodak. Kakve rašlje, kakva bomba, kakva radost. Luka Modrić svojim je fantastičnim pogotkom riješio utakmicu protiv Škotske (3:1). Nije njegov pogodak na Hampden Parku bio posljednji na dvoboju, ali je usmjerio događanja u korist Vatrenih. Do toga pogotka pribojavali smo se, mislili da nećemo moći, da će nas ti Škoti opet nekako nadmudriti i izbaciti iz utrke za drugi krug Eura.

Modrić je kapetanski, autoritativno i liderski došao pred kamere nositelja TV-prava za prijenose utakmica Eura. Evo što je rekao:

- Prije svega hvala na čestitkama, sretni smo što smo odigrali veliku utakmicu i prošli u drugi krug te ostvarili primarni cilj. Nismo bili zadovoljni nakon prve dvije utakmice, znali smo da možemo bolje i to smo pokazali. Kada ovako igramo, onda smo opasni za svakoga. Sada se idemo dobro odmoriti i odraditi dalje ono što nas čeka.

Osmjeh na njegovom licu nakon utakmice govori puno, pobjedu je proslavio uz mali broj naših navijača...

- Osmjeh znači puno, kao i gol, ali više znači igra ekipe od početka do kraja. Gol je pomogao, ali je najvažnije da je ekipa pobijedila - dodao je naš kapetan.

image
ANDY BUCHANAN Afp

Evo i izjave Nikole Vlašića:

- Odlično smo ušli u utakmicu, kontrolirali tempo i imali dosta šansi. Možda nas je taj škotski gol poremetio, ali vidjeli smo da smo bolja momčad i znali smo da ćemo na kraju pobijediti...

Koliko mu znači to što je danas igrao od prve minute?

- Znači mi ovo, znači mi da sam na raspolaganju. Nema veze ako igram ili ne igram ni minutu, moje je da pomognem izborniku i igračima. Sada samo želim da budemo još bolji...

Josip Juranović:

- Od prve minute smo postavili našu igru. Protok lopte bio je odličan, sve smo iskoristili što nismo u prošlim utakmicama i sada je dobro. Nije bilo panike na poluvremenu. Izbornik je rekao nekoliko riječi, Modrić je rekao nešto, otišli smo odigrati i dobili ono što smo željeli. Prvo, ja sam preponosan, iskoristio bih priliku i posvetio ovu utakmicu pokojnom ocu... Ja sam oduševljen.

Bruno Petković:

- Odlična utakmica. Možda se malo zakompliciralo nakon primljenog pogotka. Igrali smo lijep i atraktivan nogomet i možemo biti ponosni na partiju kako smo odigrali. Moramo nastaviti dalje u istom ritmu. Ako pogledamo situaciju kod škotskog gola, pogodio je čovjek nakon tri odbijanja... Ali, kasnije smo odigrali dobro i iskoristili prilike... Ako pobjedimo osminu finala, penjat će se očekivanja. Nismo tu da radimo pompozne najave, prošli smo skupinu... Sigurno da će se puno toga i nas pitati. Htio bih se zahvaliti svim navijačima tu i preko malih ekrana. Bilo je puno negtativnih stvari oko nas, ali idemo dalje.

Linker
20. travanj 2024 13:07