RONALD GORSIC/CROPIX
OZBILJNA PONUDA

Nije dočekao poziv Dalića, ali jest Ivajla Peteva: Bugarin zove Kristijana Lovrića da igra za BiH!

Izbornik Bosne i Hercegovine mami najboljeg nogometaša Gorice i prvog strijelca HNL-a
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. veljača 2021. 16:44

Predsjednik Gorice Nenad Črnko je u ovotjednom podcastu Sportskih novosti potvrdio da najboljeg igrača i strijelca kluba Kristijana Lovrića (25) neće prodati ispod cijene od 4 milijuna eura, a u praksi je imao ponudu jednog kineskog kluba. Stvar je išla preko nekih hrvatskih agenata, navodno su Kinezi bili spremni dati i do tri milijuna eura za transfer, ali Črnko nije pristao.

Procjena je predsjednika da Lovrić vrijedi više i da će ga na ljeto još lakše transferirati, a i sam igrač, čini se, nije bio previše zagrijan za odlazak u Kinu, iako se, opet neslužbeno i nepotvrđeno, spominjala plaća i do milijun eura po sezoni.

U pregovorima tog tipa nikad nije do kraja sigurno što se, koliko i kome nudi, pa je Gorica očito izašla iz potencijalnog posla. Lovrić bi tako do kraja sezone trebao ostati u velikogoričkom klubu, koji je praktički osigurao nastup u europskom natjecanju, što je još jedan veliki motiv za igrača, koji je sjajnim igrama i učinkom obilježio već tri prvoligaške sezone.

Druga ponuda za Lovrića tiče se njegovog reprezentativnog statusa. Očekivao je još odavno poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, ali to se nije dogodilo, a u međuvremenu se u igru uključio novi izbornik Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev.

Lovrićevi roditelji vuku podrijetlo iz BiH, te on ne bi imao teškoća u dobivanju državljanstva, a ako ne zaigra za Hrvatsku, ne bi imao ništa protiv igranja za susjednu državu. Ipak, još ništa nije riješeno, tako da treba pričekati konačne odgovore, ali ponuda Peteva ima najozbiljnije konotacije, ona je na stolu.

‘Ako bi dobio službeni poziv, ozbiljno bih razmislio o igranju za reprezentaciju BIH!‘

Kristijan Lovrić dao je intervju za popularni sportski portal SportSport.ba u kojem je otkrio hoće li, u slučaju da poziv dođe, odabrati - susjede.

"Istina je, bilo je kontakata putem mojih zastupnika, ali vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Čast je svakom nogometašu igrati za nacionalnu selekciju i kad bi poziv stigao, ozbiljno bih razmislio o tome", poručio je 25-godišnji igrač Gorice.

Linker
22. listopad 2021 07:31