MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK
JAVLJAJU ENGLEZI

Nije Livaković jedini, Manchester United u hrvatskoj reprezentaciji pronašao još jedno pojačanje!?

Nije nemoguće da Livaković i njegov suigrač iz reprezentacije uskoro dijele svlačionicu na Old Traffordu!
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. prosinac 2022. 08:02

Brončana medalja koju je Hrvatska osvojila na Svjetskom prvenstvu u Kataru imat će ogromno značenje za cijeli hrvatski nogomet u bliskoj budućnosti. Jedno od područja na koje će se bronca odraziti vrlo brzo su transferi neposrednih aktera, hrvatskih nogometaša koji su na pustinjskom Mundijalu pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića ‘iskovali‘ još jedno svjetsko odličje za našu malu, ali uspješnu nogometnu naciju.

Veliku je pažnju na sebe privukao mladi stoper Joško Gvardiol, kojeg sasvim sigurno čeka rekordan transfer iz RB Leipziga, ali vjerojatno tek na ljeto. Međutim, u redovima Vatrenih postoje igrači koji bi već u siječnju mogli promijeniti sredinu.

Jedan od njih je Dinamov vratar Dominik Livaković kojeg engleski mediji povezuju s klubovima iz Premier lige. Među kandidatima za Livijev potpis najistaknutiji je Manchester United, koji je čuvara mreže Vatrenih želio dovesti i prošlog ljeta.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Međutim, tada je na posudbu kao pričuva za Davida De Geu doveden Martin Dubravka. Kako Španjolcu ugovor istječe sljedećeg ljeta, United navodno nije odustao od Livakovića, odnosno zanimanje je obnovljeno nakon odličnih obrana hrvatskog vratara na Svjetskom prvenstvu.

United na svom popisu ima i Illana Mesliera iz Leedsa, kojem je cijena 25 milijuna eura. Pretpostavlja se da bi Livaković sa svojih 27 godina ipak bio malo jeftiniji, iako novac za United vjerojatno u ovoj priči neće biti presudan. Jer, Livakovićeva preporuka su, osim sjajnih obrana u Kataru, i njegova ranija izdanja za Dinamo u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Engleski mediji također pišu kako je za Livakovića i dalje zagrijan Bayern, unatoč demantiju izvršnog direktora Olivera Kahna, a pojavilo se i zanimanje Ajaxa.

Livaković nije jedini od naših reprezentativaca koji bi karijeru već u siječnju mogao nastaviti na Otoku. Veoma zanimljiva akvizicija postao je i njegov vršnjak, 27-godišnji Josip Juranović koji je zadivio nogometni svijet utakmicom protiv Brazila u Kataru.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Celtic je Juranovića spreman prodati za 17 milijuna funti, a nakon interesa Torina, Barcelone, Espanyola, Chelseaja i Newcastlea pojavio se novi kandidat za njegovo dovođenje. Riječ je o Manchester Unitedu, dakle nije nemoguće da Livaković i Juranović uskoro dijele svlačionicu na Old Traffordu!

Naime, nekoliko je engleskih medija, među njima i Sky Sports, objavilo kako su Crveni vragovi zainteresirani za Juranovića kako bi pojačali konkurenciju na poziciji desnog beka, koju pokriva Portugalac Diogo Dalot. Dolazak Juranovića značio bi vjerojatni odlazak Aarona Wan-Bissake, koji se u posljednje vrijeme nije naigrao u Unitedovom dresu.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Juranović je samo jedno od zanimljivih lica koje bi engleski velikan nakon Svjetskog prvenstva želio dovesti u svoje redove. Osim bivšeg igrača Hajduka i varšavske Legije, spominju se i švicarski vratar Yann Sommer, marokanski veznjak Sofian Amrabat portugalski napadač Goncalo Ramos...

Linker
18. travanj 2024 18:51