Nikola Moro protiv Litve
 GORAN SEBELIC/CROPIX
LUDILO U PULI

‘Nikad slađe nismo slavili neku pobjedu!‘: Oduševljenje u redovima mini Vatrenih nakon velikog uspjeha

Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo do 21 godine i ostvarila novi veliki uspjeh
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2020. 20:40

Hrvatska reprezentacija do 21 godine plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine odigrati u Sloveniji i Mađarskoj. Pobjedom protiv Litve (7:0) u Puli okončane su kvalifikacije, ipak sa sretnim završetkom.

Nakon utakmice izbornik Igor Bišćan i društvo saznali su sjajnu vijest. Škotska je izgubila od Grčke, a kasnije je i BiH pobijedila Belgiju pa se poklopilo i stanje u ostalim skupinama, što znači da će Hrvatska sigurno na Euro kao jedna od pet drugoplasiranih reprezentacija iz devet skupina.

- Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, odradili svoj dio u jednažbi. Ja sam zadovoljan s 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog blackouta mogu razumijeti - rekao je Igor Bišćan nakon utakmice s Litvom.

Ništa ne zamjera svojim igračima, dapače...

- Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način - efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Danas su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru - rekao je izbornik mladih Vatrenih.

Nikola Moro u trenutku davanja izjave za službenu stranicu HNS-a još uvijek nije znao jesmo li se plasirali na Euro ili ne...

- Osjećali smo da smo dužni sami sebi, ponajviše zbog utakmica u kojima smo gubili prednosti i bodove. Znali smo da postoji šansa za plasman uz visoku pobjedu, zato čestitam svima koji su bili dio ove utakmice te koji su dokazali da su oni prijašnji trenuci bili samo pad koncentracije. Ako prođemo, nikad slađe nećemo slaviti pobjedu, pamtit će se samo da smo izborili Europsko prvenstvo.

Linker
27. travanj 2024 06:48