Mislav Oršić, Nikola Vlašić i Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
‘IZBORNIK IMA PROBLEMA...‘

Nikola Vlašić: ‘Bio sam jedini igrač koji nije počeo nijednu utakmicu, ali nemaš se što ljutiti...‘

Hrvatski reprezentativac je stao pred novinare dan nakon pobjede nad Danskom
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 23. rujan 2022. 12:35

Na koju god poziciju da me izbornik stavi, nemam nikakvih problema s tim, rekao je Nikola Vlašić jutro poslije velikog trijumfa "vatrenih" nad Danskom. Nakon neuspješne epizode u West Hamu, Vlašić je ovog ljeta posuđen Torinu. U prvih sedam nastupa u Serie A već je postigao tri pogotka. Čini se da je njegov prijelaz u momčad Ivana Jurića bio pun pogodak. Kako se osjeća u novoj sredini?

"Fizički se osjećam isto, ali mentalno puno bolje. Svakom je igraču najbitnije da igra i stvarno sam zadovoljan", rekao je Vlašić i otkrio kako mu je puno značila izbornikova podrška u razdoblju provedenom u Londonu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

"Ako ne igraš u klubu, ne možeš očekivati neku značajnu minutažu u reprezentaciji, što se vidjelo na zadnjem okupljanju. Bio sam jedini igrač koji nije počeo nijednu utakmicu, ali nemaš se što ljutiti jer ne igraš u klubu. Bila je takva situacija i bilo mi je drago što sam tu s momčadi, ali naravno da kada igraš u klubu, želiš igrati i u reprezentaciji", rekao je 24-godišnji Splićanin pa dodao:

"Imamo zaista kvalitetne igrače i nema se tko što žaliti. Izbornik ima jako velikih problema što se tiče odluka s obzirom na sve vrhunske igrače koje imamo."

Osvrnuo se na maksimirsku pobjedu nad desetom reprezentacijom svijeta.

"Bila je dobra utakmica, Danska je odlična reprezentacija, ali mislim da smo pokazali kvalitetu i zasluženo pobijedili. Bio je jedan mali period u prvom poluvremenu kad su Danci dominirali, ali s TOP10 reprezentacijama ne možeš svaku utakmicu biti glavni i uvijek će se desiti da suparnik ima inicijativu na 10-15 minuta", prokomentirao je utakmicu s momčadi Kaspera Hjulmanda, pa se okrenuo predstojećem dvoboju s Austrijom u Beču:

"Sigurno da nas boli poraz od Austrije u Osijeku i da im želimo vratiti za to, te biti prvi u grupi. Želimo ići na Final Four jer znamo kako su zadnje dvije Lige nacija završile. Bilo nam je teško protiv jakih reprezentacija, ali sada smo pokazali da možemo igrati s najjačima."

Prisjetio se posljednje utakmice s Austrijancima, kojima je pobjeda nad Hrvatskom ostala jedina u grupnoj fazi ovosezonskog izdanja Lige nacija.

"To je slučajnost. Imali smo prilike na početku utakmice, ali oni su zabili tri gola i bilo se teško vratiti iz te situacije. Mislim da se to neće ponoviti."

Ne tako davno, bio je najmlađi igrač u A selekciji, ali dolaskom mlađih igrača, to se promijenilo.

"Naravno, tako to ide… ne možeš uvijek biti najmlađi. Dolaze odlični mlađi igrači koji će s vremenom biti nositelji i to je normalno", zaključio je Vlašić.

Linker
26. travanj 2024 05:05