OLGA MALTSEVA Afp
KIŠA POGODAKA

Ništa od pomoći Vatrenima, potop Cipra! Rusi demonstrirali silu i uoči Poljuda utrpali šest komada

Rusija je stigla do pobjede i tako odluku o putniku na SP ostavila za posljednje kolo
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. studeni 2021. 20:09

RUSIJA - CIPAR 6:0 (Erokhin 4', 87', Smolov 55', Mostovoy 56', Sutormin 62', Zabolotnyi 82', )

RUSIJA (4-3-3): Safonov - Sutormin, Divejev (od 67. Čistjakov), Osipenko - Erohin, Fomin (od 67. Glebov), Golovin (od 57. Zobin) – Mirančuk, Smolov (od 57. Zabolotnji), Mostovoj (od 71. Jonov).

CIPAR (5-4-1): Demetriou – Psaltis (od 46. Dimitrou), Karo, Soteriou (od 74. Kakoulis), Laifis, Ioannou – Tzonis (od 68. Mamas), Artymatas, Kastanos (od 83. Antoniadis), Papoulis (od 83. Špoljarić)– Sotiriou.


Uvjerljiva Rusija stiže kao vodeća momčad skupine u nedjelju na Poljud nakon deklasiranja Cipra u St Petersburgu. Malo su strepili Rusi u prvom dijelu, a onda su u nastavku sa tri efektna zgoditka brzo riješili utakmicu koju su završili u teniskom stilu, sa šest komada u mreži Ciprana. Pritom treba naglasiti da su ponovno ostali bez primljenog pogotka, tek jednom su dobili zgoditak u šest utakmica pod Karpinom.

Sve nade da će Cipar dugo odlijevati napadima Rusa izjalovile su se već u 4. minuti pogotkom Erohina za 1:0. Iskusni 32-ogodišnji veznjak Zenita lakoćom je poentirao nakon što je akciju sa desne strane započeo Mirančuk, prebacio na drugu stranu do Smolova koji je povratnom na petercu pronašao Erohina za neminovnu egzekuciju i vodstvo Rusije nakon manje od tri i pol minute igre.

image

Reprezentativci Rusije

JURE MAKOVEC Afp

Prvo poluvrijeme ponudilo je uzbuđenja na startu i u posljednjim minutama. Između je dominirala Rusija, ali bez pravih prigoda u tvrdoj igri na sredini terena. Kada se činilo da će suparnici mirno na odmor, dvije šanse razbudile su gledatelje i nadasve upozorile Karpina da 1:0 nije sigurno vodstvo. Prvo je Andrej Mostovoj pobjegao sa lijeve strane, dobio je loptu u prostor, došao na 15 metara, ali istrčao je Demetris i spasio svoju mrežu. Ali, najbolju intervenciju prvog dijela upisao je 22-ogodišnji vratar Krasnodara, Matvej Safonov. Nakon ubačaja iz kornera s desne strane Pieros Sotiriou izmakao je pažnji stopera Osipenka, trzajem glavom pucao sa četiri metra u lijevi kut, ali sjajno je refleksno reagirao Safonov odbivši loptu u novi korner. Rusija je kontrolirala igru u prvom dijelu, imali su Crveni 59 % posjeda, 10 udaraca prema vratima, od toga četiri u okvir. Ciprani su samo jednom zapucali u okvir, ali taj udarac lukavog napadača Ludogoreca umalo je bio koban za ambicije ruske reprezentacije.

Učvrstiti vodstvo u nastavku bila je prva misao Crvenih i Smolov je već u 46. zatresao mrežu Cipra, ali opravdano je pogodak poništen radi zaleđa. S druge strane Ciprani su u 51. minuti visokim presingom natjerali na pogrešku Sutormina, a šut Kastanosa prohujao je pored lijeve vratnice. Taj udarac je dodatno motivirao Ruse koji su u blitz-kriegu odlučili završiti priču. Sa tri brza pogotka u samo šest minuta došli su u furioznom stilu do nedostižnih 4:0. Prvo su oteli loptu ispred svog kaznenog prostora, Mirančuk je od centra igrališta povukao kontru do šesnaesterca Cipra gdje ga je ispratio Smolov. Driblingom je na travu polegao Demetroua i sa nekoliko metara lagano loptu poslao u mrežu za 2:0.

Minutu kasnije demoralizirane Ciprane je nastavio puniti Andrej Mostovoj solo prodorom za 3:0, a seriju je zaključio desni bek Sutormin koji je nakon pravog "flipera", gužve i odbijanja u petercu konfuznih Ciprana glavom loptu poslao u mrežu za 4:0 u 62. minuti. I tu je sve bilo jasno. Karpin je već nakon sat vremena igre mogao odmorati glavne adute za nedjeljni splitski ogled. Do kraja, u revijalnoj igri gdje su raspadnuti Ciprani jedva čekali kraj, razigrao se igrač sa klupe, napadač Zabolotnji u ulozi strijelca i asistenta za konačnih 6:0.


Prijenos uživo:

RUSIJA - CIPAR 6:0 (Erokhin 4', 87', Smolov 55', Mostovoy 56', Sutormin 62', Zabolotnyi 82', )

87 - GOOOL! Visoku loptu na desnoj strani dobio je strijelac prvog pogotka Erokhin i atraktivnim poluvolejom zabio za konačnih 6:0.

82 - GOOOL! Primio je Zobolotnyi loptu na rubu šesnaesterca, okrenuo svog čuvara i iskosa s desetak metara poslao loptu u donji desni kut za visokih 5:0.

72 - Kostanos je pucao iskosa s desne strane, s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola

62 - GOOOL! Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do Sutormina koji glavom s dva metra šalje loptu u mrežu! Bila je to kriva procjena gostujućeg vratara za lagan pogodak Rusa

56 - GOOOL! Kraj priče u Rusiji! Tek što su Ciprani krenuli s centra nakon drugog primljenog pogotka Rusi su im utrpali i treći! Lopta je stigla na desnu stranu do Mostovoya koji je zarolao svog čuvara i zabio s dva metra

55 - GOOOL! Mirančuk je krenuo sam prema vratima Ciprana i potom nesebično dao za Smolova koji povećava vodstvo Rusije

51 - Kostanos je zapucao s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla malo pored lijeve vratnice

46 - Smolov je zabio nakon nepune minute u drugom dijelu, ali pomoćni sudac je označio zaleđe

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45 - Sotiriou je pucao glavom s dva metra nakon ubačaja iz kuta, ali Safonov sjajnom reakciom zaustavlja njegov pokušaj

44 - Mostovoy je izbio sam ispred Demetrioua i imao sjajnu priliku za povećanje vodstva Rusije, ali Demetriou brani

41 - Mirančuk je snažno pucao s više od 20 metara, ciljao je gornji desni kut, ali Demetriou je siguran

38 - Erokhin se nakon nekoliko odbijanja dočepao lopte i potom pucao s pet metara, ali lopta je od bloka otišla u ruke Demtrioua

27 - Smolov je opalio s dvadesetak metara s lijeve starane, a lopta se od bloka odbila u korner

21 - Mirančuk je dao odličnu prizemnu loptu na drugu vratnicu, ali tamo nije bilo nikoga tko bi ju pospremio u mrežu

18 - Erokhin je potegnnuo s više od 20 metara, ali lopta je otišla pored desne vratnice

14 - Nakon primljenog gola Ciprani su se ipak uspjeli malo pribrati i imaju više od igre, ali pravih prilika nema

4 - GOOOL! Nakon oštrog ubačaja u kazneni prostor lopta je stigla do Sotirioua koji daje povratno na Erokhina, a ovaj nije imao težak zadatak pospremiti loptu iz blizine u mrežu za vodstvo Rusije

1 - Utakmica je počela!

Linker
04. svibanj 2024 18:26