VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
STARI ZNANAC

Noćna mora je svakog hajdukovca, a trebao je biti Jakobušićev kapitalac. Malo ga je dijelilo od Poljuda

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije već danas će se pojaviti na svom nesuđenom stadionu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. rujan 2021. 14:42

Matjaž Kek, nekoć noćna mora za svakog hajdukovca, a danas izbornik nogometne reprezentacije Slovenije, koja će sutra zaigrati na Poljudu s Vatrenima. U jednoj rečenici smo odradili “prošlost, sadašnjost i budućnost”, ali ima i nešto između. Pogotovo u prošlosti jer Kek je umalo prošle jeseni postao trener Hajduka.

Namijenjena mu je, naime, bila uloga “kapitalca” u pokušaju Lukše Jakobušića da na Poljud dovede trenera s “imenom i prezimenom”, koji je trebao pokrenuti posrnulog velikana hrvatskog nogometa. Cinici će kazati kako je Jakobušić ipak dočekao da mu Kek dođe na Poljud, ali to je već “pošalica”, a ne ozbiljna priča. U tom serioznom dijelu Kek je uistinu bio velika želja Bijelih. I to više puta, ali najbliže je Poljudu bio prošle jeseni.

Medijski napisi o mogućem angažmanu Keka silno su se “užarili” prvih dana studenoga prošle godine. Hajduk je izgubio u Puli drugog dana Jakobušićeva mandata i bilo je jasno da će uslijediti smjena trenera Vukasa. Mediji su brujali o “vikend-sastanku” Keka i Jakobušića u Celju. Nikad potvrđenom s nijedne strane, ali previše se o tome pričalo i previše je konkretnih detalja izneseno da bi sve ostalo samo u sferi mašte i nagađanja.

Još je takvih eksplicitnih detalja prolazilo kroz telefonske razgovore “dobro obaviještenih”, koji su znali gdje se sastaju Kek i tada novi predsjednik Hajduka, te tko sve od Kekovih prijatelja nagovara iskusnog stručnjaka da se uhvati velikog izazova na Poljudu. Kek je uistinu bio u uskoj kombinaciji, ali početkom studenoga ipak nije prihvatio posla na Poljudu, kormilo Hajduka Jakobušić je privremeno povjerio šefu Akademije Bori Primorcu.

- Ne mogu si dozvoliti da razmišljam ni o čemu drugom osim slovenskoj nogometnoj reprezentaciji - kazao je Kek prije 10 mjeseci kada ga se povezivalo s Hajdukom.

Upravo je činjenica da je angažiran privremeni trener još više pojačavala priču da je tek riječ o dvomjesečnoj odgodi, da je sve spremno za Kekov dolazak. Računalo se da će Kek stići u Hajduk tijekom zimske stanke, međutim, ni tada se nije ostvario magični spoj Bijelih i aktualnog slovenskog izbornika. Sva nagađanja utihnula su sredinom siječnja kada je Hajduk angažirao Talijana Paola Tramezzanija kao nasljednika Bore Primorca.

11 utakmica u HNL-u imao je Kek s Rijekom protiv Hajduka
6 pobjeda upisao je Kek protiv Hajduka u Hrvatskoj ligi
5 remija ostvario je Kek s Riječanima protiv Hajduka u HNL

Linker
26. travanj 2024 16:26