Luka Modrić

 GORAN MEHKEK/Cropix
NE PRESTAJU MU SE DIVITI

Nova oda Modriću: ‘Legenda, heroj, kultni igrač. I to u zemlji s manje od četiri milijuna stanovnika‘

"Euro će biti posljednji veliki izazov na reprezentativnoj razini za kultnog nogometaša‘‘, piše Marca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2023. 06:21

Luku Modrića sljedećeg ljeta u Njemačkoj čeka nastup na osmom velikom natjecanju, o čemu u tekstu pod naslovom ‘Dugi marš Luke Modrića: Legenda Real Madrida, junak Hrvatske‘ piše ugledni španjolski sportski dnevnik Marca.

Autor članka ističe kako je Modrić ispisao novo poglavlje nogometne enciklopedije u utorak u Zagrebu, kad je vodio Hrvatsku do pobjede protiv Armenije i plasmana na sljedeće Europsko prvenstvo.

‘‘Bit će to njegovo četvrto Europsko prvenstvo, uz tri Svjetska prvenstva i završnicu Lige nacija. Dvaput je Modrić stigao na korak do prvog hrvatskog seniorskog trofeja, a u Njemačkoj će imati novu priliku‘‘, stoji u tekstu.

Autor navodi kako je u eri prije Modrića ‘balkanska momčad već predstavila kvalitetu i talent‘ na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvajanjem trećeg mjesta sa Šukerom, Bobanom, Prosinečkim i Jarnijem.

image
DENIS LOVROVIĆ/Afp

Nakon toga Hrvatska je igrala četvrtfinale Eura 2008. godine, dok je Modrić vodio Vatrene do srebra na SP u Rusiji 2018. na kojem je bio najbolji igrač turnira, te je krajem iste godine osvojio i Zlatnu loptu. U istoj godini Luka je s Realom osvojio i svoju četvrtu Ligu prvaka od ukupno pet.

Marca dalje piše kako je veteran Modrić opet zasjao s Hrvatskom na sljedećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, da bi nakon toga s Hrvatskom igrao i u finalu Lige nacija u kojem je na jedanaesterce bolja bila Španjolska.

‘‘Osim herojske karijere na čelu reprezentacije u zemlji s manje od četiri milijuna stanovnika, Modrić je kulminirao legendarnu karijeru u Real Madridu, klubu u koji je došao 2012. U bijeloj boji osvojio je pet Liga prvaka, jedan je od velikih arhitekata drugog zlatnog doba kluba u najjačem europskom natjecanju. Kao igrač Real Madrida osvojio je ukupno 23 naslova, samo dva manje od Marcela i Benzeme, a jednako kao Nacho i Paco Gento. Brojka se može povećati ove sezone koja kulminira Eurom u Njemačkoj, posljednjim velikim izazovom na reprezentativnoj razini za kultnog nogometaša‘‘, piše Marca o hrvatskom kapetanu.

Linker
30. travanj 2024 17:32