REUTERS
REAKCIJE STRANIH MEDIJA

NOVINAR KOJI JE IZNERVIRAO LUKU MODRIĆA PONOVNO 'NAPADA' 'Bila je to neinspirativna pobjeda Hrvatske, koju je iz jedanaesterca realizirao...

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 17. lipanj 2018. 09:58

Otprilike jednakim tonom sportski mediji diljem Europe oslikali su pobjedu Hrvatske - "Hrvatska nije briljirala, ali je osigurala ključnu pobjedu". Mišljenja novinarskih pera ne razlikuju se niti oko heroja pobjede, Luka Modrić i Mario Mandžukić bili su ključni Dalićevi ljudi.

Novinar britanskog Guardiana Shaun Walker, koji je dan prije utakmice na press-konferenciji iznervirao Modrića pitanjem vezanim za Zdravka Mamića, donosi tekst o "neinspirativnoj pobjedi Hrvatske, koju je iz jedanaesterca realizirao Luka Modrić".

Dalje u tekstu novinar piše o Hrvatskoj, kao jednom od "dark horseova" turnira, koja je pobjedom zasjela na prvo mjesto skupine D. Nigerija je, pak, okarakterizirana kao momčad koja bi mogla i Argentini, i osobito Islandu, otrgnuti bodove.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše da je Hrvatska imala savršen debi - kako su Mario Mandžukić i kompanija sanjali ovakvo otvaranje. "Argentina je u poslijepodnevnoj utakmici zakočena od Islanda, ali Hrvatska je svoju dužnost obavila pobjedom protiv Nigerije. Hrvatska s vrha grupe dočekuje Messija i društvo, u dvoboju koji će puno toga reći. Uz malo sreće, i Modrićevu hladnokrvnost, Hrvati su na pravi način zakoračili na Mundijalu", pišu Talijani.

"Modrić vodio hrvatski trijumf protiv čvrste Nigerije", piše madridski AS. Španjolski novinari ocjenjuju da utakmica Hrvatske i Nigerije nije razočarala, kako su obje reprezentacije ponudile solidnu predstavu na travnjaku kalinjingradskog travnjaka. "U tvrdoj utakmici, u kojoj se lopta dosta kretala, tek je autogol Eteba napravio rezultatsku razliku u prvom poluvremenu. Nesreću za dobro organiziranu Nigeriju, kasnije je povećao kapetan Modrić".

Mundo Deportivo ističe kako Hrvatska "nije bila na svojoj uobičajenoj razini, ali da je igrala koliko joj je trebalo". Katalonci su podvukli da su Kramarić i Rebić zadavali glavobolje nigerijskoj zadnjoj liniji. "Nakon drugog gola, Hrvatska je iskusno do kraja čuvala loptu, a čak je i Kovačić imao priliku povećati rezultat", zaključuju u tekstu.

Linker
02. svibanj 2024 20:01